Aktywne Wpisy
xionacz +1003
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Mam trzy obiektywy #pentax #fotografiaanalogowa do mojego pentax mx
smc pentax 50mm 1.7 (mój główny)
smc pentax 28mm 2.8
smc pentax 75-150mm f4
Teraz myślę żeby zrobić podobną kolekcję ale z obiektywami takumar
I chce zacząć od super takumar 50mm f1.4 (8 elementów) (potem może 35mm I jakiś zoom)
Sprawdziłem mniej więcej różnice między późniejszą wersja 7 elementów i co najbardziej rzuca mi się w oczy to
8 elementów ma f2
7 elementów ma f2.8
Czy każdy obiektyw z f2 to wersja 8 elementów? Czy numer seryjny mimo że wysoki 5xxx xxx może nadal być wersją 8 elementów? (wydaje mi się że taki widziałem)