Wpis z mikrobloga

ewolucja, karły się nie rozmnażają bo nikt ich nie chce


@Jarvid: xD za każdym #!$%@? razem z nieuków i dzbanów bez szkoły

jakby to było takie proste i nagle pach i ewolucja działa, to magicznym sposobem każdy miałby 11/10 mordę, byłby idealnego wzrostu, fizjonomii, fizjologii, z odpornością na choroby i może specjalnymi umiejętnościami jak oddychanie pod wodą
niochland - > ewolucja, karły się nie rozmnażają bo nikt ich nie chce

@Jarvid: xD ...

źródło: comment_ZagPinR2i033gel0SXcUVWcMJ6MaV2xf.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries: Przepraszam bardzo, ale jakie jest źródło tych danych? Już na pierwszy rzut oka wyglądają dość niewiarygodnie. Jeśli już są robione takie filmiki to warto by się podeprzeć jakimiś badaniami naukowymi lub wiarygodnym źródłem.
  • Odpowiedz
@Bellie nie wyciagalbym takich wnioskow, moze to wynikac po prostu z tego ze ludnosc nie dojadala i dzieci w fazie wzrostu mialy wlasnie z tego powodu zablokowana możliwość urosniecia
  • Odpowiedz
Statystyki są bardzo losowe, wszystko zależy od pomiaru, a dokładniej od pomiaru grupy: wiek, status społeczny, ogólnego dobrobytu społeczeństwa, pokolenia.

Może to głupio zabrzmi, ale ciężko zmierzyć ludzi i uznać jedno źródło za najbardziej wiarygodne. Czy pomiar w wieku 18-49 będzie najlepszy czy 18-39? A może 18-80?
Dlatego jeden pomiar pokazuje 177 a drugi 172.

@ArseneWengerTheAnimatedSeries: A słyszałeś o próbie reprezentatywnej?

Przy kilkunastu milionach Polaków i prawidłowo prowadzonym badaniu na
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries: te filmiki są z dupy, kiedyś był filmik z tej serii o manipulacjach genetycznych i ani słowa że każda ingerencji przy dzisiejszym stanie wiedzy skraca telomery i prowadzi do nowotworów. Były podane same plusy. Wniosek jest taki, że kiedyś też byli wysocy ludzie ale poprzez ubogie odżywianie nie można było wykorzystać dobrych genów.
  • Odpowiedz
@animadiaboli można się śmiać z poglądów że to niby przez kurczaki, ale pracowałem kiedyś na takiej farmie i na 120 tyś kurczaków były tylko 4 czy 6 worków atestowanej paszy, która była zasypywana podczas kontroli. Reszta to antybiotyki i hormony. Kurczak rośnie około 6 miesięcy i nie ważne czy to brojler czy zwykły zagrodowy (różnią się oczywiście wielkością przy uboju, zależnie od rasy), a nie 6 tygodni. Zaczynaliśmy łapać je w
  • Odpowiedz
@Bellie: To raczej nie to. Po prostu nasza dieta stała się bogatsza, za PRLu była lipa ze zróżnicowaną dietą, do tego żyjemy w coraz lepszych warunkach, nie musimy pracować tak ciężko co ma wpływ na nasze kręgosłupy, coraz częściej uprawiamy sport.
  • Odpowiedz