Wpis z mikrobloga

Czy jest możliwe że istnieja takie chłopy, co studiują /interesują się IT( #informatyka ) i nie wyglądają conajmniej jak #przegryw? Sam jestem świadkiem w we własnym środowisku, otoczeniu że spotykam się z istnym wysypem gości co by chyba sobie tygodnia samemu nie poradzili, wyglądają jak ostatnie podchłopki, stereotypowy informatyk z wyglądu. Ja rozumiem że oni pielęgnują umysł, ale czy to jest reguła? Że osoba będąc związana z przedmiotami IT wygląda jak ostatni #loser i zachowaniem również co nie odstaje co od wyglądu?

Zapraszam do dyskusji!
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Thais: są lalusie, rurki, włosy na żel, bujają się po imprezach, ale... są bardzo słabi. Niby coś w pracy robią, ale idzie im bardzo źle i się męczą. Siedzą tylko dlatego bo kasa dobra. I nie wywalają ich tylko dlatego, że jest duże zapotrzebowanie i nie ma nikogo innego na ich miejsce - a lepszy ktokolwiek niż nikt.
@Thais: są, mam takiego koleżkę, robi w IT już dobrych parę lat, a wygląda najzupełniej normalnie - dobrze ubrany, morda normalna (nie brzydka i nie jakiś chad), jakiś fryzjer, coś tam ćwiczy na siłowni - normalny chłop no, pogadać też idzie z sensem.
To nie ma reguły, w każdej branży można znaleźć piwniczaka i ludzi którzy wyglądają nieciekawie. Że informatycy tak się kojarzą to taki stereotyp już chyba bardziej.
@Thais jak z każdym stereotypem, od #!$%@? kodu po 12h dziennie to ciężko bicki zrobić ale jak się chce to się zawszę uda (u mnie na pjatku mogles sobie chociażby w ramach zaliczenia wziąć karnet na siłke )
@Thais: najwyraźniej tylko takich spotykasz, takich typowych kuców to jest coraz mniej. I to wcale nie musi oznaczać, że kuce są lepsi, często są mocni jedynie w gębie ( ͡° ͜ʖ ͡°) znam kilku gości, którzy poza ogarnianiem swojej działki na bardzo wysokim poziomie wiodą bogate życie towarzyskie