Aktywne Wpisy
szcz33pan +2419
dziś podany był odczyt inflacji wg GUS Za maj:
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
Korba112 +597
Czuje dobrze człowiek.
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
Długo zeszło.... brak czasu, inne roboty, cóż tak wyszło. Zbrojenie zrobione, dziś już beton będzie lany i dam znać co i jak. Zbrojenie do lekkich nie należy, litry potu i krwi. Odciski na palcach są do dziś ;( Polecam prawilnie kręcenie cęgami.
Co do drutu zamawiałem według swoich wyliczeń:
Drut fi10 / 952mb + 958mb = 1910mb \ 1183kg
Drut fi8 / 952mb + 958mb = 1910mb \ 764kg
Drut fi12 / 124mb + 61mb + 21mb + 17mb 74mb = 297mb /264kg
Drut fi6 416mb = 91kg
Zapłaciłem za drut 6200pln i zostało mi towaru za jakieś 500pln. Dodatkowo poszła folia za 250pln na styrodur. Dystanse do zbrojenia miałem.
Łącznie na budowie wydano 21 065pln. Jutro wrzucę fotki z betonowania :) łogień!!!
#budujzwykopem
@dmde: jedna robota dwa tematy załatwione. Nie muszę lać chudziaka. Termo izolacja lepsza niż przy zwykłym fundamencie.