Wpis z mikrobloga

Miraski jeśli nadal używacie miband2 zauważyliście, że 'wyświetlacz' wyraźnie ściemniał. Wcześniej latem za dnia mogłem spokojnie odczytać godzinę teraz jedynie w pomieszczeniu. Patrząc po internecie, widzę, że ludzie też zauważyli taki problem - ponoć wypalanie OLED'u(po roku czasu?) albo firmware który 'sztucznie' wydłuża czas pracy baterii poprzez ucięcie z podświetlenia. Jest rozwiązanie czy trzeba z tym żyć i w końcu kupić coś nowszego?

#miband2 #xiaomi #miband
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@piczki_i_parolki: Też mi się właśnie zdawało, że wcześniej nie miałem problemów z odczytaniem ekranu za dnia. Teraz jakby gorzej, ale to może kwestia jakiejś autosugestii.
  • Odpowiedz
@piczki_i_parolki: tez mi dwójka magicznie sciemniała po roku czasu. Na poczatku myslalem, że w aktualizacjach FW specjalnie majstrują bo wtedy wlasnie wyszła 3 i zeby zachecic do zakupu nowej opaski ze wzgledu na super wyswietlacz w 3.
Ale gdyby to było winne FW to by chyba wszystkim co aktualizują pościemniały ekrany, nawet tym co noszą np. 2 miesiace.. a jednak duzo osob piszę, ze po około roku.
Mimo wszystko nie
  • Odpowiedz
@zagu: @plonez80: @Volki: @Zbiniu: Dzięki wielkie, właśnie kombinowałem z 'custom' i starszymi FW z githuba ale nic - bez zmian. Szczerze powiedziawszy też to dopiero dostrzegłem po zimie - wiadomo wtedy za dnia było ciemniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale teraz to istna padaka. Cóż czekam na 4 a jak nie to biorę amazfit bip a śmiałem się, że dopiero
  • Odpowiedz