Aktywne Wpisy
WielkiNos +257
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
MG78 +652
Co ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
#neuropa
Poglądy te najdobitniej wyraził w dziele „Praktyczny idealizm” (1925). Oddajmy teraz głos samemu autorowi:
Bzdura.
W dużej mierze odpowiedzią na to pytanie:
"Dlaczego wartości takie jak rodzina, naród, wiara, tradycja od lat są wyśmiewane przez niektóre środowiska lewicowe", jest podczepianie się pod te wartości takich ludzi jak @Alzheimer.
Tak jak z lewicą i turbofeminizmem, czy innymi śmiesznymi panami z antytrumpowych manifestów.
Co do rodziny to największe wyśmiewanie i hate uprawiają konsetwowe incele.
Naród to dość zabawny XIX wieczny twór zaprojektowany w celu trzymania za mordy motłochu który żyje w przekonaniu że ten stan jest dla niego korzystny.
No i tradycja to dość szeroki i elastyczny temat są tradycje dobre i są tradycje złe. Całkowicie subiektywny temat(
Ja naprawdę zadałem proste pytanie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Happy_Planet_Index
@Lavie: jeśli w rankingu będziesz pozytywnie punktował wysokie świadczenia socjalne, to, niesamowite, będzie on pozytywnie skorelowany z wysokim socjalem, który to z kolei jest skorelowany negatywnie z konserwatyzmem.
@Alzheimer: O czym ty w ogóle mówisz. To właśnie nacjonalizm jest powszechnie używany do totalitarnych rządów, gdzie naród podporządkowywany jest woli przywódcy.
To nie "bezideowi egocentrycy" wierzyli bezkrytycznie swoim przywódcom i łykali papkę o wrogach narodu, których należy siłą usunąć z kraju, o konieczności poświęcenia dla "wyższego dobra", o tym jak nawet najgorsze zbrodnie są usprawiedliwione.
Historia,
@Alzheimer: Aparat terroru był po to by pozbyć się przeciwników politycznych i tych, którzy burzyli bajkę budowaną przez totalitarny rząd. By aparat terroru powstał, masy już musiały być za rządem - a ten przekonywał właśnie ideami o których napisałeś - historią, narodem i państwem.