Aktywne Wpisy
miekki_am +293
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +133
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
#nokia
np. http://www.symbian.nieczaje.pl/ (tylko w linkach zamieniać "ipmart-forum.pl" na "mobilneforum.pl")
Czego konkretnie szukasz? Gry? Aplikacje? Motywy? Patche pod RomPatchera?
I pod jakiego smartfona z Symbianem?
Czekam na paczkę z E72.
Poza tym kiedyś (rok albo dwa temu) na Wykopie ktoś wrzucił paczkę aplikacji właśnie dla Symbiana S60v3.
Z własnego doświadczenia mogę polecić kilkanaście:
X-Plore - menedżer plików,
CorePlayer -
Pamiętam, że zanim wyszła na Windows Mobile najnowsza Opera Mini to według mnie nie zastąpioną przeglądarką był Skyfire, widzę że na Symbiana też jest, aż ciekaw jestem porównania tych dwóch ze sobą. Najbardziej mnie teraz boli wyłączenie wsparcia XMPP przez Facebooka i upadek GG, niestety teraz Nokia będzie słabym komunikatorem bez tego.
CorePlayer? Przecież to TCPMP - jestem w domu!
Zakup telefonu klasy biznesowej to strzał w
Nigdy nie używałem, ani nawet na własne oczy (poza obrazkami i filmami w Internecie) nie widziałem.
Nawet ciekawie byłoby zobaczyć co i jak tam wygląda(ło).
Myślę że przez dłuższy czas E72 mi wystarczy, telefon mi służy do dzwonienia i pisania SMSów, od teraz pojawi się jeszcze odtwarzacz muzyki
@mp107: ale zaraz, jest możliwość że telefon mi nie wstanie po resecie? Mapy odpuszczam i tak, ale dla klienta poczty to mam alternatywę, jak sam pisałeś - ProfiMaill.
O ile pamięć mnie nie myli to działa o wiele płynniej niż E51 czy E61.
Z 30 minut spędziłem na hakowaniu ale wszystko się udało i zero problemu z certyfikatami.
Z testowanych przeglądarek internetowych:
systemowa działa, skyfire - nie działa, wyczytałem że korzystała z proxy które wyłączyli dawno temu dla symbiana
o dziwo nie działa też opera mobile w przeciwieństwie
@mikronick: W jaki sposób nie działa? Nie włącza się? Nie ładuje stron?
Rzeczywiście, u mnie się nie uruchamia, dziwne. Jeszcze jakiś czas temu się włączała.
Niestety nie kojarzę alternatyw.
Jeśli próbowałeś kont na Gmailu, to czy "zezwoliłeś mniej bezpiecznym aplikacjom na dostęp do konta" (czytaj poprzez IMAP)?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora