Wpis z mikrobloga

@KochanekAdmina: o właśnie, czekałem na to. Ale obejrzę na spokojnie w domciu :)

"still OP"? Teraz nie jest OP, gdyby był, to by więcej ludzi nim grało, a widać trend odwrotny, teraz tylko PvZ, PvZ, PvZzzzzz....
@KochanekAdmina: To nie gracze ssą. To blizzard ssie dając terranom możliwość grania taką "strategią", czyli cała armia - marine marauder + stim + spamowanie stop i move, do tego dodając kilka dropów na raz, każdy ze stimem i od razu z leczeniem.
@KochanekAdmina: @Munio: @entrop: mechanika gry Terranem jest strasznie męcząca. Poza tym w Protossach mamy Warp Gate'y, a w Zergach larwy, możemy się dość szybko wymaksować na nowo (choć tu Zerg ma najlepiej). A Terkiem? I don't think so...

Więc teorie typu "gra Terranem to pójście na łatwiznę" mnie bawią :). Po raz kolejny powtarzam - gdyby Terran był imba, to by najwięcej graczy właśnie nim grało.
@Chudy_: Terran może dwoma hellionami wpaść w mineral line i wykosić wszystkie workery. A jak się nie uda? traci najwyżej 200 minerałów, a może zyskać całą grę. Podobnie dropy. Czy zerg/protoss może sobie na taki harass pozwolić?

Pomijam nawet już to, że większość strategii terrana sprowadza się do MMM, czasem jakieś tanki, w late game ghosty.
@Munio:

Czy zerg/protoss może sobie na taki harass pozwolić?

Zerg: 6/7/8/9/10... pool. Choć w turniejach widuje się te wyższe bardziej. Nerchio dobrze to gra :) albo np. 7 rouch push.

Protoss: tu jest masa możliwości, w końcu Protossi to czizerzy :). Choć przed większością ich czizów pro gracze wiedzą, jak się bronić, to np. proxy stargate może być niemiłą niespodzianką :) Harass Fenixami - imba :), w sumie do tego nie
@Chudy_: A czy ja mówiłem o cheesach? Właśnie nie. W tym rzecz, że dla terrana to zwykły opening, z którego łatwo wyjdzie w macro. A Phoenixy nie mają splash dmgu i są droższe, i zależnie od ilości i od czasu, kiedy je zrobisz, zabiją proporcjonalną ilość workerów, przez energię.
@Munio: zresztą na harass helionami prawie zawsze jest się przygotowanym, bo to obecnie standard w grze terranem... i coraz rzadziej coś z tego wychodzi. Ostatnio nie przypominam sobie, żeby ktoś wygrał tym grę.
@Munio: chyba nie grasz za dużo, nie?

@KochanekAdmina: no TLO to nup ale lubię go oglądać, choć porzucił terrana ;( TL to takie chyba trochę przedszkole dla innych teamów, jak ktoś gra lepiej to od razu idzie gdzie indziej. zresztą mają taki portal, że mogą sobie pozwolić na brak dobrych graczy a i tak są zajebiście popularni