Wpis z mikrobloga

@guzi
@mic_vier
@janznetu
Oglądałem tego frejma od godziny, trwał koło 1h i 20min a komentator gada że pamiętajmy że mieliśmy powtarzanego tego ostatniego frejma. Czemu był powtarzany bo nigdy takiej sytuacji nie widziałem?
@Ejszyn Nie widziałem niestety. W połowie oststniego frejma wróciłem. Ale nie ma innej możliwości powtórki.

@mic_vier nie wiem jak jest w finale. Nie znalazłem w przepisach.

Sytuacja bez wyjścia (Stalemate) Jeżeli sędzia uzna powstałą pozycję za sytuację bez wyjścia, lub mogącą się w taką zmienić, winien zaproponować zawodnikom natychmiastowe powtórzenie frejmu. Jeśli któryś z zawodników nie wyrazi na to zgody, sędzia zezwala na dalszą grę z zastrzeżeniem, że sytuacja musi się rozwiązać
@mic_vier Tu nie o zastawianie chodzi. Widziałem już kilka takich przypadków. Raz z udziałem Higginsa nawet ale nie pamietam na jakim etapie. A powtórzyli frejma bo jedna czerwona stała przy uzie prosta do wbicia i obaj nie chcieli jej wystawić i tylko dotaczali do pozostałości trójkąta.
Ogólnie best sport ever! ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dobrej nocy i snookerowch snów. ;)
@mic_vier: finał nie finał, jak gra utknie w martwym punkcie gracze mogą się zgodzić i poprosić o powtórzenie albo sędzia może zasugerować i gracze muszą się "zastanowić" i albo grać albo powtórzyć