Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +30
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +48
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Mam kumpla lat 22. On niepalacy, pije bardzo sporadycznie. Studiuje prawo, jego dziewczyna o rok młodsza. Na drugim roku socjologii. Trochę mezalians. W każdym razie on to taka trochę szara myszka, ona z kolei często bywa w klubach a jej zainteresowania to fryzjerstwo.
Najgorzej jak wbijam do kumpla na Play station. Laska wbija do nas i normalnie pali sobie w kawalerce w salonie xD on jakoś średnio się odzywa, a ja siedzę i prawie się duszę. Druga sprawa że firany da niezłe zzolkniete. Wszędzie zapalniczki i paczki po papierosach.
Pogadaliśmy z kumplem i okazuje się że różowa ma czasami odjazdy na temat palenia. Że ona chciałaby rzucić ale nie może bo pali od gimnazjum. Że wydają na to kupę siana a ona nadal pali. Najlepsze, że na drugą rocznicę ich związku kupił jej wybielanie zębów za 500 zika xD w jakim bieda salonie i najlepsze to ona sama chciała bo ma zzolkniete żeby. Ostatnio zaczęła mu prawić że jak go kocha to też powinien zacząć palić albo chociaż kupować jej papierosy xD ziomek wiem że próbował z nią zajarać ale mówi że to nie dla niego. Co w takiej sytuacji kumpel powinien zrobić? On nie chce z niej rezygnować bo jej mama ma kancelarie prawniczą
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow
Waszym zdaniem.
@jmuhha: jak mnie śmieszy takie patrzenie - bycie na gorszym kierunku = człowiek drugiej albo i trzeciej kategorii XD
@jmuhha: skisłem XD
Najlepszy powód, żeby być pantoflem.