Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
koniolizator +20
Kto jest w Waszym #top murzynów?
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
#pytanie #kciochpyta #handling #lotnisko #lotnictwo #praca #pracbaza
Nie będziesz ładował bagaży, będziesz to nadzorował między innymi, będziesz ogarniał obsługę naziemną, czyli ładowanie bagażu i poczty, wody, nieczystości, koordynację między załogą a terminalem, koordynację z holownikiem. Mniej więcej tyle. Praca ostatnio jest intensywna bo jest Was mało (✌ ゚ ∀ ゚)☞ a zarobki no to kwestia ile nadgodzin natrzepiesz. Znajoma potrafi sobie spokojnie 4k wyciągnąć bez większego problemu jako samodzielny koordynator.
Żeby nie było, to w UK w ground handlingu jest nie lepiej, też płacą minimalną/ciut ponad minimalną. Podejrzewam, że to przez to, że chętni do pracy na lotnisku zawsze się znajdą, bo prestiż/pasja/perspektywy, więc po co pracownikom płacić więcej ))¯_(ツ)_/¯
Mam sporo znajomych, którzy chcieli wskoczyć na lepsze stanowiska, ale nie mieli zwyczajnie perspektyw, i albo po latach po prostu już odpuścili pracę w lotnictwie, bo dłużej za takie pieniądze nie chcieli pracować, albo od lat są na check-inie/płycie i nic się nie zmienia.
Na pewno są tacy, którym się udało zaawansować, ale niestety tylko nielicznym.
@slabyslabek Hmmm, może pamiętasz moją poprzednią pracę, bo aktualnie pracuję dla linii lotniczej i nie mamy we flocie ani Dashów, ani embraerki, tylko Airbusiki ;)