Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +11
Kobieta wymusza na mnie bym z nią chodził spać o 23:00, ale ja z kolei jako programista jestem przyzwyczajony siedzieć tak sobie do 00:30 w nocy. Mam pracę zdalną i wstaję sobie o 8:30. Wczoraj miałem akcje że musiałem się z nią położyć spać, gdy usnęła to wymknąłem się z pokoju xD No i siedzę sobie, a ta mi wlazła jak macocha do pokoju z ryjem czemu nie śpię. C-----o się z
Sl_w_k_1 +64
Goście przylecieli z Indii na zawody łazików marsjańskich w #krakow
Niestety nie udało im się wystartować.
W sensie uruchomić maszyny.
Stałem koło nich z półgodziny.
I powiem wam że jak na gości którzy musieli przylecieć z drugiego końca świata zachowywali się bardzo spokojnie.
Niestety nie udało im się wystartować.
W sensie uruchomić maszyny.
Stałem koło nich z półgodziny.
I powiem wam że jak na gości którzy musieli przylecieć z drugiego końca świata zachowywali się bardzo spokojnie.
Delta: -2,7 kg, -0,5 cm.
Czuję się w porządku. Jakby mniej głodny niż wczoraj. Spragniony też nie bardzo, mimo że nie piłem od 50+ godzin.
#intermittentfasting #dryfast #waterfast @Jontek6
Tak serio, niebezpieczeństwo związane z poszczeniem jest wielce wyolbrzymione. Żadnego z nas by tutaj nie było, gdyby nasi przodkowie nie byli zdolni obywać się bez jedzenia i picia przez dłuższe okresy czasu.
Szybsze spalanie tłuszczu, który przy niedostatecznej podaży wody jest metabolizowany do jej produkcji. Z 100g tłuszczu organizm może wyprodukować 107g wody. Patrząc na różnicę w utracie masy w porównaniu do postu o wodzie, oceniam, że mój organizm zużywa ok. 800-900g tłuszczu dziennie do utrzymania nawodnienia. Co jest spójne z ustaleniami dra Filonowa na ten temat.
Poza tym, to mniej pracy dla nerek i przewodu pokarmowego, żeby zapobiec utracie elektrolitów.
Co do suchych postów, nie mam żadnych badań do których mógłbym zalinkować, tylko własne doświadczenia, opisy z drugiej ręki eksperymentów dra Filonowa, i kolesia od Snake Diet na YT. Odnośnie postów o wodzie sugeruję dra Funga.
Co do tagów, to są na wyrost. Mam przygotowaną miksturę elektrolitów na wypadek złego samopoczucia. Ale dopóki
@grypa-grypowska: 1. Białko nie r---------a nerek. 2. Piję wystarczająco dużo.