Wpis z mikrobloga

ubuntu 19.04 czy mint? tylko tym razem nie trollujcie mnie...a odpowiedzcie normalnie do cholery

czemu i który lepszy, niby ubuntu można przekształcić w mac os'a ale jednak cinamon zdaje się ogólnie bardziej cywilizowany...ubuntu ze względu na wygląd też mi się podoba...

jest coś konkretnego co sprawia że jedno jest lepsze od drugiego?

#pcmasterrace
#linux
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cotusieodjanie: mint jest chyba lżejszy, przez co szybszy. Od jakiegoś czasu nie jestem na bieżąco, ale Ubuntu dało się używać gdzieś do 2009, bo potem zaczęli wrzucać za dużo wodotryskow i bajerów. Jak dla mnie ten system jest po prostu przeladowany, a Mint ma wszystko co potrzeba, bez zbędnych dodatków.
  • Odpowiedz
Tak jak pisali koledzy wyżej, dziś wybór między Ubuntu a Mintem to bardziej kwestia estetyczna niż techniczna, Gdy sam migrowałem z Windowsa, Ubuntu chodziło na nienawidzonym Unity, więc wybór Minta był niemal oczywisty.

Poza tym Mint jest chyba najbezpieczniejszym wyjściem, jeśli nie ufasz Linuxowi lub boisz się problemów, których nie będziesz w stanie rozwiązać. Mint zawsze wychodzi po Ubuntu, wobec czego naprawia ewentualne błędy, które zdążyły zostać zgłoszone przez użytkowników. W "Linux
  • Odpowiedz