Aktywne Wpisy
kamilek123 +679
Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
![kamilek123 - Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/24679348a329502cbcc2cef501e36b812983ec0ff26a057824c1518ed85a5de2,w150.jpg?author=kamilek123&auth=6578eee820e18e103f12434a659745d7)
źródło: 1720027861292522065571367741426
Pobierz![wersalski_kasztaniQ](https://wykop.pl/cdn/c0834752/0a9029e7da36cb6d78e316237a236765c9196281b21193d49b17d8f0db59370b,q60.jpg)
Mirasy pytanie. Pode mną wprowadziło się małżeństwo 2+2. Dzieci w wieku na oko 3-4 lat. Od rana do wieczora jest wrzask. Nie powiem trochę zaczyna być to uciążliwe. Dodam, że maja metraż taki sam jak mój czyli 45m2 xD. Bije się z myślami czy tam zejść i pogadać z nimi żeby się tymi dziećmi trochę zajęli czy po prostu olać temat bo to dzieci. Byłem już tam raz #!$%@? w drzwi ale
Burger na pewno nie jest "krwisty", nic czerwonego z niego nie wypływa :] jego mięsność bardziej mi się kojarzy z konsystencją parówki, niż mielonej wołowiny.
Warto było spróbować, gdyby był w takiej cenie, jak reszta burgerów, to bym go czasem zamawiał, ale za 29zl już nie. Znacznie lepszym wyborem w Krowarzywa jest vegan kebab z vegan fetą za kilkanaście złotych.
W ogóle ta vegan feta ich to jest rewelacja, dużo ważniejsza nowość, niż ten Beyond, bardzo polecam. Smakuje jak coś między fetą, a serem pleśniowym, pyszka
#weganizm #wegetarianizm #vegan2019
źródło: comment_ZUZ9TiN7MoWEUBZvCzheAhYuFS8JruuO.jpg
PobierzDla czego burgery mięsne są drogie? Bo mięso jest drogie....
Dla czego burgery vege kosztują tyle samo co mięsne? ¯\_(ツ)_/¯
@smyl:
ło panie!
"Normalne" burgery w PasiBusie (który jest na deptaku, więc też ma ceny podwyższone):
-
@pracbazowiec: Ciagle się zastanawiam jak to jest. Danie, w którym brakuje najdroższego składnika jest droższe od dania z najdroższym składnikiem.
@Rak_Codzienny: miałem to samo xD
@deryt: @panTralalinski: @pracbazowiec: normalne burgery w Krowarzywa kosztują kilkanaście złotych. Ten jeden ma absurdalną cenę, bo Beyond Meat to jest amerykańska firma, taki typowy kalifornijski startup, na którą jest duży hype i jest drogi. Trzeba go jeszcze przywieźć ze Stanów w chłodniczych warunkach. Stąd ta cena.
Jadam w krowarzywach dość często. Zawsze liczyłem że veganom zależy na tym aby więcej osób jadło vege, a wiadomo że cena najlepiej przekonuje. A tu widzę tylko dorobienie się na veganach, a nie zachęcanie do vege.
Mnie to bardziej zniechęca. Sam lubię zjeść vege burgera i normalnego mięsnego.
Z tym że w mięsnym płacę za mięso a w Vegańskim za to że "tak
@pracbazowiec: czy na pewno? Ile taka sieciówka burgerowa typu Bobby płaci za kilogram wołowiny? Pewnie max 25zł. Ile wołowiny dają do jednego burgera? 100g? 150g? Załóżmy, że 160g - wychodzi na to, że za mięso w burgerze płacisz max 4zł (pewnie sporo mniej).
Dodatkowo mięso to już jest gotowy produkt: trochę soli i pieprzu i hyc na patelnię. Przy burgerze wege trzeba jeszcze zapłacić pracownikom za przygotowanie burgera ze składników nijak burgera nie przypominających (glutenu, tofu,
@smyl: muszę się przejść w takim razie, bo jakiegoś czasu mam na coś takiego ochotę. Podobny ten vegan kebab do krakowskiego #vegab?
Beyonda może też kiedyś ogarnę,
@DeFutura: nie wiem (╯︵╰,)
i chyba nie wiesz żę np często mięso jest marynowane?
Przyrządzanie obu zajmuje tyle samo czasu, a powiedziałbym że robi się dłużej.
@pracbazowiec: z tego co wiem, Krowarzywa sama je robi. Nie w każdym swoim punkcie, bo mrożą i rozwożą zamrożone, ale robią sami
Mięsne burgery też są przecież przygotowywane, tyle samo roboty to wymaga i przygotowania.
Robota jest warta tyle samo ale koszt produktów już na pewno jest różny i na moje tak ze 4x tańsze są produkty vege.
oczywiście DOBRE WARZYWA KOSZTUJOM tak samo jak dobre mięso
A jedni
@pracbazowiec: jeśli mięsny burger kosztuje 4zł, to nawet jeśli masz rację, że wege są 4x tańsze (wątpię), to wciąż mówimy o różnicy 3zł, nie 10zł na sztuce ;]