Robilem sobie testy z plynami w slow motion i postanowilem wyrederowac kilka setupow. Rozdzielczosc plynow moglaby byc wyzsza, ale nie chcialem zeby mi to zajelo zbyt duzo czasu. Nie chodzilo mi za bardzo o realizm, ale zeby uzyskac gladkie, przyjemne dla oka ksztaly.
@panato @Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: cpu: i9-9900k gpu: gtx1080ti + rtx2080ti . renderowane Redshiftem w Houdinim, czas renderu w tym przypadku to miedzy 45sekund a 7minut na jedna klatke
@Surgeon: To fakt. Mialem na celu tylko przetestowanie splashy w slow motion. A cala reszta to taki dodatek na ostatnia chwile, nawet nie mialem tego renderowac, ale dodalem jedno swiatlo, drugie.. i tak jakos wyszlo.
@EmpireDown_FX: to jeszcze w jakiej rozdziałce ta klatka? :)
Jak oceniasz dołożenie rtx 2080ti - poprawiło czasy renderingu? Ja, jak kilka lat temu dołożyłem 1080 do i7 z gtx 970, to skróciło czas renderowania klatki w blenderze mniej więcej o połowę.
@WlasnieInstalujeWindowsa: tak, to byl efekt tego ze chcailem sie pozbyc wszystkich tych malych latajacych wszedzie kropelek i zostawic te glowne duze ksztalty.
@panato: w moim przypadku to rtx2080ti to jakies 120-150% tego co gtx1080ti ale Redshift jeszce nie wykorzystuje w pelni technologii rtx, wiec w przyszlosci powinno byc lepiej rozdzialka to 1920x1080
@GazowanaMusztarda: troche sie podnosi (zalaczony gif), ale przy tym ruchu kamery i slowmo faktycznie jest to malo widoczne, a ze liczy sie efekt koncowy to wlasciwie masz racje
Cześć mirki! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Dziś w nocy skradziono #rower mojej różowej w #poznan z klatki bloku przy grunwaldzkiej. Jeżeli ktoś zauważy proszę o kontakt. #rowery #kradno
Takie pytanie, może głupie może nie. Dlaczego niektórzy chwaląc się swoimi portfelami/transakcjami cenzurują ilość posiadanych akcji lub kwoty? #gielda
Rozdzielczosc plynow moglaby byc wyzsza, ale nie chcialem zeby mi to zajelo zbyt duzo czasu.
Nie chodzilo mi za bardzo o realizm, ale zeby uzyskac gladkie, przyjemne dla oka ksztaly.
#empiredownfx #grafika #grafika3d #grafikakomputerowa #vfx #cgi #tworczoscwlasna #3d #animacja #animacja3d
Komentarz usunięty przez moderatora
renderowane Redshiftem w Houdinim, czas renderu w tym przypadku to miedzy 45sekund a 7minut na jedna klatke
Jak oceniasz dołożenie rtx 2080ti - poprawiło czasy renderingu? Ja, jak kilka lat temu dołożyłem 1080 do i7 z gtx 970, to skróciło czas renderowania klatki w blenderze mniej więcej o połowę.
rozdzialka to 1920x1080
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_8exqLw0kzYCH42xbRy8TsoFSEzqNLWGn.gif
Pobierz