Wpis z mikrobloga

Mam w sumie dosyć dużo oleju z pestek dyni, chętnie przygarnę jakieś propozycje, bo nie mam pomysłów.
Odpadają lody czy polewa do lodów, majonez, bo to już mam za sobą (majonez polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), coś innego by mnie interesowało.
#gotujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
@matra: np.
-bób, cytryna, jogurt, olej z dyni
-batat, ciecierzyca, pestki dyni, olej z pestek dyni
-pieczona papryka, bakłażan, olej
-awokado, jajko, olej
-makrela, batat, olej
-szprotki wędzone z puszki, serek philadelphia, suszone pomidory, olej
-łosoś wędzony na gorąco, awokado, olej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@drylownicadomalin batat z ciecierzycą - robiłam taki hummus, bardzo spoko, a do makreli z batatem (ale w kostkę, nie na pastę) polecam awokado, komosę i ciut słoneczka na sałatkę plus olej.
Ja sobie olejem polewałam pieczone warzywa często, awokado do kanapek, jajecznicę albo grillowanego bakłażana :)
  • Odpowiedz