Kur, pojeździłabym sobie, ale muszę czekać do 7 dni roboczych na odbiór plastiku. Na stronie urzędu napisali, że maksymalnie 14 dr. Cholera by ich wzięła, wychodzi na to, że niby jutro będzie dokument gotowy, sama nie wiem jak to ostatecznie będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
@Agemaker na oficjalnej stronie jest to zabronione i słyszałam, że jako, że jest się w rejestrze to można powiedzieć, że się go nie wzięło ze sobą, a to koszt mandatu na 50zł. W sumie nic takiego (zwłaszcza, że w moich okolicach policji praktycznie nie ma), ale jestem u rodziców i oni tylko mogą mi udostępnić samochód, a mama za bardzo panikuje, że będę mieć niewiadomo jakiś problemy na policji ( ͡°
@biauywilg nie spinaj tylko jezdzij bez szaleństwa. W razie czego na pewno bagietmajstry zrozumieją o co chodzi, tylko miej ten kwitek ze sobą i ładnie się usmiechaj ;) Pociesze Cię, że mi wydali prawko w ciągu kilku dni od zdania prawka.
@Agemaker no właśnie nie mogę, bo matka panikuje, a nie jestem na tyle upośledzona żeby bez jej pozwolenia używać jej auta. Ja czekam już tydzień (╥﹏╥) nie wiem jak to działa, pewnie zależy od tego w jakiej miejscowości może
@biauywilg: Wszystko zależy od tego czy jesteś już w bazie czy nie ;D Jeśli tak to 50zł jesli jeszcze nie to 500zl i mogą Ci zakaz prowadzenia pojazdów dowalić ;D ja mialem urodziny 13 marca i wysłali w ten dzień i mam nabite na prawku że uzyskalem uprawienia 13 marca czyli w dzień urodzin ale prawko bylo dopiero gotowe 22 marca ;D U mnie było to samo ;D Mówię mamie spoko
@przeemekkkk kumpela twierdzi, że jest sie w rejestrze napewno gdy już się oplaci prawko (wyrobienie dokumentu) i jest zlecone do tworzenia, ale jaka jest prawda tego nie wie nikt ))¯_(ツ)_/¯ heh, widocznie mamy takie są
@wuju84 tak, ale to było jakieś 5 lat temu i nikt nie robił z tego afery, rozumieli że młody i żądny jazdy ale może coś się zmieniło przez te kilka lat
ejestrze napewno gdy już się oplaci prawko (wyrobienie dokumentu) i jest zlecone do tworzenia, ale jaka jest prawda tego nie wie nikt ))¯(ツ)/¯ heh, widocznie mamy takie są
@biauywilg: to akurat bzdura. Zgodnie z rozporządzeniem o wydawaniu dokumentów uprawiających do kierowania pojazdami, wydział komunikacji wpisuje uprawnienia do CEPiK-u w momencie gdy otrzyma fizycznie dokument od PWPW. Tylko, że dni to jeszcze nie uprawnia do jazdy. Zgodnie z Ustawą o
@drymz napisz post na wypok, w moim przypadku pomogło (✌゚∀゚)☞ a info dostałam dziś czyli w trakcie 6 dnia roboczego od zdania egzaminu (tego samego dnia wpłaciłam, a za realizację wzięli się następnego dnia więc w sumie równo tydzień minął), ale współczuję, bo to czekanie jest upierdliwe
Mirki #chwalesie nowym zakupem, w końcu ponad 20-letnie auto zmieniłem na coś współczesnego (⌐͡■͜ʖ͡■) automat i tempomat to gamechangery! Powiecie, że grzybowóz ale zbiera się całkiem fajnie, nawet z tym 1,5l i CVT #samochody #toyota
#prawojazdy
@biauywilg: to akurat bzdura. Zgodnie z rozporządzeniem o wydawaniu dokumentów uprawiających do kierowania pojazdami, wydział komunikacji wpisuje uprawnienia do CEPiK-u w momencie gdy otrzyma fizycznie dokument od PWPW.
Tylko, że dni to jeszcze nie uprawnia do jazdy. Zgodnie z Ustawą o