Wpis z mikrobloga

Ale do ilu stopni? Coś tam Google translator coś pisze o gorącej wodzie (50,70 czy 90 stopni?). Później aby ostudzić do 25-30 stopni a później aby dodać drożdże ale aby woda nie miała więcej jak 40 stopni... Trochę to bez składu...
@kazzr: chodzi o to że w poprzednim punkcie napisali aby zostawić do ostygniecia do 25-30 stopni, więc po co w następnym piszą aby nie dodawać drożdży gdy temperatura nie będzie niższa niż 40 stopni skoro ciecz ma już 25-30...
@Login_login:

1. Do 2,7-3,0 litrów gorącej wody wsyp 1 paczkę suchego proszku kwasu chlebowego i około 1 szklankę (wg smaku) cukru, dobrze wymieszaj i zostaw do ostygnięcia do 25-30 C. Uważnie przeczytaj pożyteczne wskazówki zamieszczone na tym pudełku.
2. Na wierzchu cieczy równo rozsyp drożdże, naczynie zakryj serwetką. Uwaga! Nie mieszaj drożdży! Ciecz musi być nie gorętsza niż 40 C!
3. Naczynie z kwasem zostaw na 24 h w ciepłym (20-24