Aktywne Wpisy

JEST-SUPER +29
Powiedźcie mi, czy ja przesadzam, czy mój różowy pasek. Różowy ma jutro urodziny. Jesteśmy ze sobą jakieś 9 miesięcy. Wczoraj podczas rozmowy któryś już raz coś tam mówiła o zaręczynach, a ja rzuciłem, że mam alergię na te jej finalizowanie związku. No i się obraziła. Do końca dnia się do mnie nie odzywała (pomimo, że ją przeprosiłem i zagadywałem na różne sposoby). Jak ją odwiozłem, to nawet się nie pożegnała, nic nie

ewolucja_myszowatych +374
Udało się trochę podbić obraz z wypadku BMW na podstawie nagrań od @dashcambandit i @Rabusek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:

Zauważyłem już trzy takie osoby, takie koleczko wzajemnej adoracji, które po za tym ze są po prostu widoczne i głośne nie prezentują swoją obecnością nic mocnego i merytorycznego i czekam aż złapie ich na jakimś evencie żeby zweryfikować, czy faktycznie jak to bywa w takich przypadkach, mały pies najgłośniej szczeka, czy może faktycznie są mocarze na jakich się kreuja
#testowanieoprogramowania
Ogólnie na konferencjach poziom techniczny jest średni - fakt, trudno w 40-50 minut przedstawić jakiś złożony problem, jego analizę i rozwiązanie ale 90% prezentacji z konferencji testerskich
Fakt, agile and automation jest świetny. Generalnie brakuje mi technikaliow lub case study na takich prelekcjach. Sorry, ale podstawy Selenium czy pieprzenie o tym jak być testerem to każdy potrafi zrobić.
Porządne case study to jest to czego potrzeba konferencjom. Ich brak, jak podejrzewam, jest spowodowany kilkoma czynnikami - NDA i inne firmowe tajemnice oraz strach, że będzie mała widownia. Przerabialiśmy to już w grupie lokalnej, gdzie każda bardziej techniczna prezentacja kończy się feedbackiem od widowni "za bardzo technicznie, nie wytłumaczone, on coś tam klepał nie
Swoją drogą NDA jest łatwo ominąć, wystarczy odrobina przygotowania i negocjacji z klientem
@math3: widzę, że nie tylko mnie irytuje ta osoba...
Naprawde czasem ciezko to zrobic. Niemniej nie powiem, ze to niewykonalne. Znajduja sie osoby, ktore potrafia to zrobic.
Z drugiej strony - sa warsztaty na konfach (TW czy ConSelenium) i tam mozesz wziac sie za technikalia i na pewno w tych do 12 osob - grupach prowadzacy Ci wytlumaczy