Wpis z mikrobloga

Zastanawiające jest w Polsce to, że każdy narzeka na niskie wynagrodzenie i chciałby zarabiać więcej. A gdy jakakolwiek grupa (pielęgniarki, policjanci, urzędnicy, nauczyciele itp.) odzywa się i protestuje, to społeczeństwo tylko ciągnie ich w dół byleby nie dostali nic. Samemu nie macie, to innym nie chcecie dać?

#strajknauczycieli #polityka #bekazpodludzi
  • 10
  • Odpowiedz
@kryku: w Polsce społeczeństwo chce żyć w dziadowskim państwie, dziadujemy na wszystkim, a potem wielkie zdziwienie, że jest jedno wielkie gówno. Wynagrodzenia budżetówki to odzwierciedlenie podejścia polactwa do własnego państwa i tyle
  • Odpowiedz
@kryku:
co robi pracownik w jakimś korpo gdy chce zwiększyć zarobki? Szuka innej pracy, podnosi kwalifikacje.

co robi górnik czy nauczyciel muzyki? Pali opony na wiejskiej, bo mu się należy.
  • Odpowiedz
@kryku: Nie chcę dać, gdyż to moje zarobione pieniądze odebrane mi w podatkach. Jeżeli ktoś mocno sympatyzuje z tymi grupami to zapraszam do dobrowolnych wpłat na ich konta bankowe.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: "niech jadą"

mam nadzieję, ze wreszcie lekarze, pielęgniarki, policjanci i nauczyciele wezmą sobie do serca to hasło i po prostu rzucą swoje prace, skoro im się nie podoba

wtedy reszcie zostanie tylko pikaczu.fejs
  • Odpowiedz
@hpiotrekh a Ty myśleć chyba nie potrafisz skoro porównujesz sektor prywatny z budżetowką i to jeszcze z tak ważnym zawodem jak nauczyciele - ale Ty jeszcze oczywiście musiałeś podać przykład nauczyciela muzyki żeby tylko jak najbardziej umniejszyć xD PiS woli kupować głosy zamiast dofinansować najważniejsze sektory jak zdrowie i edukacja, więc strajk jak najbardziej potrzebny.
  • Odpowiedz