Wpis z mikrobloga

Słuchajcie gram sobie w CS GO na klawiaturze i myszce logitech mk220 bezprzewodowe obie za 59 zł łącznie. Czy inni z lepszym sprzętem osiągają nade mną przewagę w ten sposób?
#csgo
  • 22
@niemampomyslunannick: generalnie gram z 2 tygodnie łącznie w CS GO. W każdym meczu 30+ fragów(pozostałości po 1,6), ale jednak zastanawia mnie czy ta moja myszka za 20 zł z ppm/lpm i kółkiem jest faktycznie gorsza od takiej za 200/300 zł. Ja nie mogę za bardzo tego pojąć. Klawiatura jest generalnie bardzo mała, przez co średnio wygodna, ale przyciski robią to samo co znowu w takiej za parę stówek..
@pawelkomar: jaką masz rangę?
Tak, lepsza myszka daje przewagę w postaci lepszego odwzorowania twoich ruchów dzięki dokładniejszemu sensorowi (choć jak ktoś jest naprawdę dobry, to będzie to widać i na słabszym sprzęcie)
Jeżeli grasz na wysokim sensie to droższa myszka dużej różnicy ci nie zrobi, ja osobiście preferuje niższe czułości, obecnie gram na 2.0 w Cs i 400dpi w myszce i gdybym miał grać na podstawowym modelu to moje ruchy w ogóle by nie zostały odczytane przez mysz