Wpis z mikrobloga

Cześć @SOLGAZ

Zastanawiam się ad kupnem waszej płyty, mogę liczyć na jakiś rabat dla użytkownika Wypoku z 10 letnim stażem. Kolejne pytanie jest takie dlaczego Wasza płyta z 4 palnikami wychodzi najtaniej około 2000-2500 zł a płyty innych producentów (Beko, Simens, Bosh, Amika) nawet nie przekraczają 1000 zł jaka jest różnica w tych płytach w stosunku do Waszej ? Zapraszam również wszystkie mirabelki i mirków którzy posiadają takie płyty czy to solgazu czy innych producentów do wyrażenia opinii na ich temat, jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania ?

#solgaz #kuchnia #dom #agd
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksiak: Tak gazową bez płomienia coś a'la ten solgaz ale widzę teraz, że już wszystkie firmy takie produkują i to 2-3x taniej i zastanawia mnie skąd aż tak wielka różnica ceny.
  • Odpowiedz
@ksiak: Rozważałem bo nawet rurka gazowa która biegnie pod sufitem w nowym mieszkaniu mnie #!$%@? i można by było ja wyciąć wtedy a tak muszę robić sufit podwieszany aby ją ukryć. Ale w indukcji obawiam się rachunków za prąd tym bardziej, że gaz będę miał dość tani dlatego szukam czegoś takiego jak płyta gazowa ceramiczna itp.
  • Odpowiedz
Ale w indukcji obawiam się rachunków za prąd tym bardziej, że gaz będę miał dość tani dlatego szukam czegoś takiego jak płyta gazowa ceramiczna itp.

@HaSSaN: według mnie nie masz się czego obawiać. Rachunki może będą minimalnie wyższe ale ja bym gaz wywalił. Jeżeli do tego na przykład masz gaz tylko do kuchenki to jak wywalisz gaz to odpadnie ci opłata abonamentowa która spokojnie pokryje wyższe koszty indukcji i jeszcze
  • Odpowiedz
@ksiak: Tak gaz miałby być tylko do kuchenki bo ogrzewanie jest miejskie, kurcze nie miałem pojęcia, że jest jakaś opłata abonamentowa nawet, muszę dowiedzieć się ile ona u mnie wynosi. Dziękuję za sugestię Mireczku
  • Odpowiedz
@HaSSaN: nie ma sprawy. Przy gazie masz tak jak przy prądzie. Jak jest licznik to płacisz za sam fakt, że jest plus zużycie. Na podstawie tego co napisałeś, tym bardziej bym pogonił gazownie i jechał na samym prądzie.
  • Odpowiedz
ksiak 1 min. temu 0

@HaSSaN: nie ma sprawy. Przy gazie masz tak jak przy prądzie. Jak jest licznik to płacisz za sam fakt, że jest plus zużycie. Na podstawie tego co napisałeś, tym bardziej bym pogonił gazownie i jechał na samym prądzie.

@ksiak: Przeczytałem właśnie artykuł na ten temat i faktycznie masz rację opłaty stałe to nawet 50% ceny ;O Chyba muszę faktycznie zastanowić się nad indukcją,
  • Odpowiedz
Chyba muszę faktycznie zastanowić się nad indukcją, polecasz coś fajnego może ?

@HaSSaN: nie bardzo mogę Ci pomóc w tym aspekcie. Jedynie podpowiem abyś najpierw sprawdził czy masz 380V (siłę). Jeżeli nie to dopytaj się ile kosztuje założenie - ja bym kombinował by to zrobić. Bez tego indukcję chyba też się da ale tutaj musisz doczytać.
Reszta to już indywidualne preferencje.
  • Odpowiedz
@ksiak: To już wiem, kabel trójfazowy jest dociągnięty do mieszkania ale nieaktywny oczywiście za 700 zł podłączą gdzieś w centralce bloku, także z tym nie ma problemu przynajmniej.
  • Odpowiedz