Wpis z mikrobloga

@MlLF: Jak mogę coś doradzić, to bierdol ten beton. Zobacz ile to kosztuje, ile będzie kosztowała robocizna i zastanów się czy warto. W sprzedaży są teraz farby, które imitują ten sam efekt. Fakt, że nie ma efektu podzielonych płyt, ale i tak wygląda to zacnie. Zaraz zrobię Ci fotkę, żebyś zobaczył jak to u mnie wyszło.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: @melba: @leesiuu: Hej! :)
Dzięki, słyszałem o tym. Widziałem też przykład na żywo ale bardzo mi się nie podobało (są gusta i guściki :D).
Chociaż u Ciebie to całkiem spoko wygląda bez "fugi".

Jednak wolę prawdziwe płyty, stąd moje pytanie :)
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: te "wżery" to są prawdziwe czy też tylko namalowane?
Moim zdaniem żeby ta farba dobrze wyglądała to trzeba by ją dać na całą ścianę. Ale tak pozatym to całkiem niezły efekt.
@leesiuu: oglądałem, moim zdaniem efekt z tą fugą jest tragiczny. Ani trochę nie przypomina to płyt betonowych. Już lepiej byłoby bez fugi.
  • Odpowiedz
@ThorPL: Są prawdziwe, bo w tej farbie wykonuje się je jakąś gąbką, a potem impregnuje całość lakierem (bez połysku xD), czy czymś takim, żeby się nie osypywało. Ja u siebie nie dawałem na całej ścianie, bo nie chciałem tak ściemniać pomieszczenia. Całe mieszkanie jest kombinacją białego i szarego, więc wymyśliłem, że dam to tylko na tym fragmencie ściany pomiędzy dwoma wykutymi przejściami, a i tak kolorystycznie się to wkomponuje.
  • Odpowiedz