Wpis z mikrobloga

Mirki zrobiłem skrętke utp rj45, podłączam switch-pc i działa tylko gdy koniec a jest w gniezdzie pc, jak zmienię końcami czyli koniec b jest w pc to nie działa, tylko coś miga na wejściu pc WTF? na chinskim testerze połączone dobrze. testowałem z innym kablem na speedtest i jest to samo ale jak zmienię końcami wejścia w tym moim nowym to lipa nie ma połączenia wcale, co to może być?
#siecikomputerowe
TroyaFlight - Mirki zrobiłem skrętke utp rj45, podłączam switch-pc i działa tylko gdy...

źródło: comment_9rT1TfzEsVQEMCsSHDB2tqqh5LMYDewf.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
@aliosza: na pewno nie gniazdo tylko kabel bo mam drugi taki sam który też sam robiłem i mogę go obracać końcami i działa a ten tylko w jedną stronę daje rade. Dobra tnę go jeszcze raz zarabian po jednej stronie
  • Odpowiedz
@TroyaFlight: Jedno z gniazd masz bardziej wybredne, a jedna z wtyczek jest gorzej zarobiona. Jedna zaciskarkę musiałem odesłać, bo na 8 pinie wgniatała plastik tak, że nie stykało.

Zrób zdjęcia wtyczek w trybie makro, jaką masz zaciskarkę?
  • Odpowiedz
@LubieSzaszylkiZLublina: @aliosza: @wypokowy_expert: Działa dzięki za pomoc. Po kolejnych zmienionych 4 końcówkach działa jak należy w dwie strony, zauważyłem że jedna zaciskarka nie dociskała jednego pinu a druga dociskała jedną stronę mocniej niż drugą, chińskie dziadostwo za 15zł. Użyłem obu jednej po drugiej i jest ok. Z tym że dalej nie rozumiem czemu na testerze pokazywało że było ok
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: rozumiem, takie robione kable lepiej zmienić na te gotowce później czy nie będzie róźnicy? Bo działać działa trochę nimi zawsze kręce po zrobieniu żeby wiedzieć czy się coś poluzuje na stykach sprawdzam ale działa i później speedtest niby to samo co z gotowcem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz