Wpis z mikrobloga

Tak sobie nadrobiłem lekturę z całego dnia i się zastanawiam po co ta Wisla Królewskiemu ? Masz dobrze prosperującą firmę IT gdzie współpracujesz i poznajesz ludzi z całego świata,różnych wyznań itd. a zaraz ,,przyjaźni'' ludzie nakręcą taką spiralę na niego i już próbują wmówić mu że jest współudziałowcem najbardziej antysemickiego klubu w Polsce.Zamiast sobie siedzieć przy tych komputerach to już przy 1 próbie nie zdaje egzaminu,bo wie jak ważna jest dla niego PR i od razu robi paniczne ruchy w postaci przelewanie pieniędzy na jakieś żydokomunistyczne fundacje.Fajny miał miesiąc miodowy,wypromował gdzie tylko się da,ale jak myślał że w tym naszym bagienku się nie pobrudzi to się chyba mocno przeliczył.Nic do niego nie mam i nawet mu kibicuje we wprowadzaniu cywilizowanych standardów,ale wydaje mi się że ze cwaniaka zaraz się może stać ofiarą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wniosek: Dla jego dobra niech szuka tego inwestora jak najszybciej,ale i tak wątpie aby wielki ACHMADZI z kuwejtu chciałby wejść.Otoczka wokół Polskiej piłki to jedno wielkie gówno,i tylko najwięksi złodzieje i kombinatorzy utrzymują się przy tym biznesie.
#wislakrakow
  • 19
@TMCB: Pomógł Wisłockiemu i się chłopak wciągnął.
Wydaje mi się, że on nie jest takim typowym korpo szczurem biznesmenem, który brzydzi się plebsu etc.
Królewski finansuje dziewczęcą drużynę sportową, jakieś działania lokalne z miejsca którego pochodzi. Wisła jest dla niego wyzwaniem, a przy okazji reklamą(Takiego pozytywnego PR-u w całej Polsce najlepsza agencja marketingowa by mu za największe pieniądze nie zrobiła). Pokazał z młodości zdjęcia jak był na meczu Wisły, więc klub
@4lord to ciekawe jak bardzo można się zmienić z gościa, który boi się samemu umówić do lekarza do gościa który odpowiada na każdą możliwą zaczepkę i chwali się zdjęciami różnych znanych osobistości :P
@4lord: A ja to właśnie odebrałem odwrotnie,że tylko wzmianka o obrazie żydów,i od razu paniczne ruchy w postaci 50 tysięcy,aby nikt mu potem nie zarzucił że ma coś wspólnego z antysemityzmem,to są raczej takie zachowania typowo korporacyjne,a co do PR to właśnie ten piękny okres się skończył teraz będzie tylko już gorzej i wczoraj/dzisiaj był to 1 test i słabo to niestety wypadło.
A co do tej miłości do Wisły to
Fajny miał miesiąc miodowy,wypromował gdzie tylko się da,ale jak myślał że w tym naszym bagienku się nie pobrudzi to się chyba mocno przeliczył.

@TMCB Jeśli myślisz, że tak inteligentny gość nie zdawał sobie sprawy z "polskiego bagienka" będąc wychowanym w tym kraju to naprawdę szczerze ci współczuję. Naprawdę uważasz, że on nie wiedział w co się pakuje ? :) Nie mieści ci się w głowie jego tryb działania bo w Polsce nie
@Bandurek inteligencja i wiedza to dwie różne rzeczy. Chłop jest specjalistą w wąskiej dziedzinie i nie o wszystkim wszystko musi wiedzieć. Ale za to szybko się dowiaduje i wyciąga wnioski.
@Bandurek: Myślę że nie wiedział,znaczy wiedział jaki jest obraz ogólny,ale nie wiedział że jak wejdzie bardziej do środka to że tyle syfu zobaczy,tym bardziej że wybrał dość radykalną walkę,co wśród kibiców co czerpali z tego pieniądze raczej się nie spodoba.Żeby nie było,ja go szanuje i kibicuje ale tak jak pisałem-to był dopiero 1 mały problem,a zaraz zrobi się masa kolejnych,z których będzie się musiał tłumaczyć,tak aby jego prywatny biznes nie ucierpiał
@gascoigne haha xD no dobre. Chłop ma szerokie horyzonty nie tylko w swojej "wąskiej dziedzinie" jak to określiłeś i jego reakcje oraz komentarze bardzo dobrze o tym świadczą. Nie jeden, mając tyle do stracenia co on, już by podziękował za współpracę i uciekł z podkulonym ogonem. Zamiast tego wychodzi do mediów i mówi wprost jak jest. Nie chowa głowy w piasek. Ludzie mają ból dupy, że chce wpłacić na Polin i udobruchać
@Bandurek: dokładnie tak jest jak piszesz, ten typ co zmontował film i tak dostanie od Wisły pozew o zniesławienie czy jakoś tak, oni o sobie mówią "jesteśmy żxxxx sxxxxxxx", tylko myślą jak dowalić Wiśle, gdyby nie Wisła to podejrzewam, że Cracovia by nie miała kibiców
@nightrain wiesz co jest w tym wszystkim najgorsze ? Typ nawet będąc w tym wypadku kibicem cracovii tak naprawdę "nasrał do własnego gniazda". Specjalnie puścił ten film w świat. Jakim trzeba być #!$%@? żeby W OGÓLE zmontować/zestawić ze sobą takie obrazki ? Jeszcze to wszystko pod przykrywką szlachetności - "patrzcie jaki jestem dobry i uczciwy - na sercu leży mi historia". On myśli że zrobił na złość Wiśle - tak naprawdę obsrał
@Bandurek: no i wisi na YT wideo z tą samą przyśpiewką jak pasy wygrały z Lechią 2:0, a na swoich trybunach zostali zagłuszeni przez kibiców gości, wtedy nikt nie kręcił afery, linka nie dam ale wpisz w YT "Cracovia-Lechia Gdańsk 2:0 15-05-2016 ''...palą się...'' "
@nightrain takich krzywych akcji było i będzie mnóstwo. Osobiście wolałbym żeby to całkowicie zniknęło skali Polski i nie chodzi tutaj o jakąś uległość. Chodzi o nasze wlasne dobra. Chodzi o to żeby nie dawać Izraelowi przepustki do ataków na Polskę ( tak bezpardonowych ostatnimi czasy). Oczywiście do niczego takiego nie dojdzie. Taki nasz "folklor" stadionowy i tyle. Jednak do tej pory, na tej kanwie, nikt nie rozkręcił AŻ takiej gównoburzy.
Tego ...uja
@Bandurek: kibice Cracovii i honor, nie to jest niemożliwe, wiadomo jest kilku normalnych co chce przyjść na mecz i pooglądać zawody, ale duża większość tylko nienawidzi Wisły i jak tu rozmawiać, prowadzić jakiś dialog? Ja nie mam pojęcia, mam w bloku kibica Cracovii, całkiem spoko kolega, czasami piwerko trzaśniemy, czasami porobimy coś w garażu z samochodem, czasami ja jemu pomagam, czasami on mi, no jest normalnie
@4lord: nie da się pracować i w korporacji i nią nie przesiąknąć. Tym bardziej jak masz nad sobą fundusze inwestycyjne. Spójrz np na Gryna, niby reklamował firmę hasłem "don't be corpo slave" a teraz taka #!$%@?ówka u niego
@Bandurek: Nie widzę w moim poście żadnych #!$%@?ów z filmikami, bóldupiących ludzi, muzeów Polin a zwłaszcza czekania na potknięcie.

Coś się boję, że za kilka miesięcy gdy ktoś napisze, że JK nie zstąpił z niebios i nie jest największym człowiekiem chodzącym kiedykolwiek po tej planecie to będzie lincz, wysyłanie do Cracovii albo szarksów. Trochę opamiętania proponuję.
@gascoigne Napisałeś, że "chłop jest specjalistą w wąskiej dziedzinie" - tak jakby o innych rzeczach nie miał zielonego pojęcia bo urodził się wczoraj. Odpisałem, że jego późniejsze szybkie reakcje świadczą o tym, że zdawał sobie sprawę z tego w co się pakuje.
Dalsza część wypowiedzi była już rozwinięciem tematu bez bezpośredniego nawiazywania do twojej wypowiedzi.
Proponuję nie brać wszystkiego tak bardzo do siebie. :)
ps. Z tym z tym "linczem" to już