Wpis z mikrobloga

• 0
Mircy, robimy ze znajomymi 4-dniową objazdówkę po Islandii. Wstępny plan: Reykjavik, blue lagoon, kolugljúfur canyon, vatnsdalur, grótagjá cave, mytavn, arctic henge, jokulsarlon, vik, myrdal, reykjavik. Noclegi już zarezerwowane, więc tej trasy musimy się trzymać.

Prosiłbym o jakieś protipy: na co zwrócić uwagę po drodze, czy gdzieś się zatrzymać, gdzieś zboczyć, coś zobaczyć, czego nie warto, gdzie ciekawie zjeść? Będę wdzięczny za wszelkie rady.
#islandia #podrozujzwykopem #podroze
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Choir: Niestety, większość wyprawy spędzicie w aucie. Według mnie to zbyt dużo km na tak mało czasu... może być cieżko zobaczyć to wszystko, tym bardziej że pogoda na islandii może zaskoczyć. My, przez warunki atmosferyczne, wracaliśmy się z trasy na Jokursalon i musieliśmy modyfikować plany...
  • Odpowiedz
@Choir: Blue lagoon dobrze jest po prostu zobaczyc. Jak dla mnie to zbyt komercyjno-influencersko-przereklamowane miejsce. Do tego czituja bo podgrzewaja wode w basenie :-)
Zamiast tego polecam secret lagoon we Fludir. Basen zasilany wodą z małego gejzera pośrodku bulgoczacych kaluz.
Ja ograniczylabym sie do Þingvellir, gejzerow, gulfoss, skogafoss, vik i jokursalon. Na pewno odpuscilabym objazdowke dookola wyspy.
  • Odpowiedz