Aktywne Wpisy
Milo900 +1
Iść na sor?
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
akaisterne +28
Mamele mnie namawia do pracy w prywatnej przychodni na rejestracji. 5500 brutto albo wiecej. Calkiem blisko. Mysle, ze moglbym sobie poradzic, ale mam 5 lat neetu i nie wiem, jak to wytlumaczyc. Nie umiem klamac. Over.
#przegryw
#przegryw
Łączna wartość tego co na zdjęciu około 100k złotych. Chciałbym wykończenie jeszcze zrobić za 50k ale nie wiem czy się zmieszczę.
Bekę mam z ludzi którzy kiszą się po blokach bo myślą że budowa domu to jakieś miliony złotych. Nie, w dzisiejszych czasach można to zrobić w jakieś 5 lat oszczędzając.
Zarabiam około 4500 zł miesięcznie odkładam 2500zl. Może ktoś powie że żyje przez ten czas jak karaluch ale ja po tym czasie jestem u siebie.
Działka po ojcu więc tu miałem luz ale większość rodziców ma jakieś ziemię więc nie piszcie że nie macie takiego luksusu.
Jeszcze 2 lata oszczędzania na wykończenie i w wieku 28 lat będę miał swój własny domek.
Pozdro dla wariatów.
#budynek #mieszkanie #dom #przemyslenia #oswiadczenie #chwalesie
@korporacion: ja mówie o budowie nie wykończeniu, domy od Łukasza Budowlańca który oferował projekty domów za 150 k 100 metrów bez żadnych udziwień parterowe i bez garażu obecnie kosztują w stanie bez mebli, pieca i czyli w stanie niewykończonym to koszt minimum 220-250 tysięcy obecnie i tak jak mówie to dom bez żadnych luksusów, trzy pokoje kuchnia salon łazienka kotłownia
Właśnie jak mi nie wierzysz to możesz obejrzeć Łukasza budowlańca przecież on tam wszystko wykłada ile co kosztuje a przeważnie te jego domki są większe od mojego a on mieści się w 150k
@korporacion: od dawna mówi, że cena jest juz dawno nieaktualna ze względu na ceny materiałów i usług obecnie jego dom można miec w cenie 220-250k - sam o tym mówił i ludzie którzy jego projekt realizuja mówia i pokazuja to samo.
dolicz sobie koszty dojazdu do miasta/pracy i wydany na to czas
Komentarz usunięty przez autora Wpisu