Wpis z mikrobloga

Dom w stanie surowym ukończony.
Łączna wartość tego co na zdjęciu około 100k złotych. Chciałbym wykończenie jeszcze zrobić za 50k ale nie wiem czy się zmieszczę.

Bekę mam z ludzi którzy kiszą się po blokach bo myślą że budowa domu to jakieś miliony złotych. Nie, w dzisiejszych czasach można to zrobić w jakieś 5 lat oszczędzając.

Zarabiam około 4500 zł miesięcznie odkładam 2500zl. Może ktoś powie że żyje przez ten czas jak karaluch ale ja po tym czasie jestem u siebie.
Działka po ojcu więc tu miałem luz ale większość rodziców ma jakieś ziemię więc nie piszcie że nie macie takiego luksusu.

Jeszcze 2 lata oszczędzania na wykończenie i w wieku 28 lat będę miał swój własny domek.
Pozdro dla wariatów.

#budynek #mieszkanie #dom #przemyslenia #oswiadczenie #chwalesie
korporacion - Dom w stanie surowym ukończony.
Łączna wartość tego co na zdjęciu okoł...

źródło: comment_5ZOfb0Bq6jLBnC4zcY0c6hQ98hQtmEZt.jpg

Pobierz
  • 454
  • Odpowiedz
@korporacion: To zdradzę Ci sekret. Robię właśnie łazienkę w domu i zakup samych płytek, kabiny i baterii prysznicowej, dwóch umywalek i dwóch baterii wyszedł mnie 11K xD Teraz muszę dokupić jeszcze lustro, pralkę, suszarkę, blat i jakieś mebelki łazienkowe i już wchodzę w kolene 10k xD Nie policzyłem pracy hydraulika i faceta od płytek, ale wyjdzie pewnie z kolejne 8. Powodzenia życzę xD
  • Odpowiedz
a ile twoim zdaniem powinienem zapłacić za wykończenie takiego domku?

@korporacion: ja mówie o budowie nie wykończeniu, domy od Łukasza Budowlańca który oferował projekty domów za 150 k 100 metrów bez żadnych udziwień parterowe i bez garażu obecnie kosztują w stanie bez mebli, pieca i czyli w stanie niewykończonym to koszt minimum 220-250 tysięcy obecnie i tak jak mówie to dom bez żadnych luksusów, trzy pokoje kuchnia salon łazienka kotłownia
  • Odpowiedz
@korporacion: co ty pierpszysz o cegłach powazne koszty to są inne rzeczy typu właśnie wykończenie domu sam stan surowy to sa grosze. Sam piec kilkanaście tysięcy minimum wykończenie kuchni ( pokazywałeś kuchnie we wpisie niżej to pewnie sama kuchnia 50k xD).
  • Odpowiedz
@leftfinger: ktoś cię w #!$%@? robi na cenach.
Właśnie jak mi nie wierzysz to możesz obejrzeć Łukasza budowlańca przecież on tam wszystko wykłada ile co kosztuje a przeważnie te jego domki są większe od mojego a on mieści się w 150k
  • Odpowiedz
@korporacion: Nie mam ziemi po rodzicach,wychowalem sie w bloku,ar dzialki budowlanej w okolicy w ktorej mieszkam to 15000 zl,za dzialke na ktorej nie musialbym sie witac przez okno z sasiadem musialbym wydac 450000zl.
  • Odpowiedz
a on mieści się w 150k

@korporacion: od dawna mówi, że cena jest juz dawno nieaktualna ze względu na ceny materiałów i usług obecnie jego dom można miec w cenie 220-250k - sam o tym mówił i ludzie którzy jego projekt realizuja mówia i pokazuja to samo.
  • Odpowiedz
@korporacion: przeciez on nie buduje wszystkich domów ludzie po prostu biora jego projekt i buduja sami. W dużej mierze to są domy robione gospodarczo więc odchodzi duzo kosztów firm zewnętrznych a ludzie i tak nie mieszcza się w 200k xD - Co najlepsze nawet bym ci uwierzył że ten dom jest za 150k - tylko szkoda twojego wysiłku bo za taką cene to jest partanina droga w utrzymaniu bez porządnego
  • Odpowiedz