Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam problem w moim #rower - zaczęły mi samoczynnie po ok 2 latach pękać nyple w kołach. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Najpierw jeden pękł mi podczas jazdy jeszcze w trakcie sezonu, a teraz niedawno pękł drugi - najgorsze jest to, że w momencie gdy koło stało obok niezamontowane (rower rozebrany w celu przygotowania do sezonu).
Pękły co prawda dopiero dwa ale nie chciał bym zniszczyć kół gdyby coś się stało np. podczas wypadu w góry.

Pomyślałem więc by wymienić wszystkie nyple w obu kołach. Ma to sens? Nie będzie konieczności wymieniania szprych albo co gorsza kół? Dałem za nie niemało i ogólnie to zadowolony jestem.

Możecie kogoś polecić kto dobrze zrobi mi koła "na nowo" z okolic Katowic?

#mtb
  • 3
@krry: Hue Hue. Co tam somsiedzie...nypli alu się zachciało? Całe 20g zysku na kole...
A tak serio to wystarczy przepleść koło i ew podcentrować bo może być jajko lekkie jak strzelają nyple.
Szprych raczej nie trzeba będzie wymieniać chyba że się któryś nypel zapiekł na amen.
Ze swojej strony polecam mosiężne Sapim Polyax (są też w czarnej opcji) a fachmenów niestety tylko krakowskich mogę zarekomendować.