Aktywne Wpisy
PinkSalmonSushi +340
#olx #logikarozowychpaskow chryste Panie, chyba zacznę po prostu wyrzucać rzeczy zamiast je sprzedawać. Wystawiłam dywan z ikei, praktycznie nówka, sklepowa cena 200, u mnie 85. Baba kilka razy proponowała 50zł, ale z chłopem jej odpisywaliśmy, że tak tanio nie da rady i zejdziemy najniżej do 80zł. Wczoraj pękła i umówiła się na dziś na odbiór. Przyjechała z mężem, obejrzeli, kazała zwinąć bo biorą, no to zwijam ten dywan, a ona do mnie:
Amatorro +361
Uchwała w sprawie przywrócenia bezstronności mediów publicznych.
A z jakiej to partii jest tych 13 posłów? Ktoś zgadnie?
#polityka #sejm #bekazkonfederacji
A z jakiej to partii jest tych 13 posłów? Ktoś zgadnie?
#polityka #sejm #bekazkonfederacji
Bardzo smaczne i proste, z produktów, które są zawsze w domu. Podstawa ciasta ziemniaczanego i nadzienie przepysznych klopsików! Świetnie sprawdza się jako rodzinny obiad lub świąteczna uczta, koniecznie ugotuj!
Ciasto:
– ziemniaki (gotowane) 400 gr
– mąka 300-400 gr
– masło 100 gr
– szczypta soli
– jajko 1 szt
nadzienie-klopsik:
– mięso mielone (wieprzowina) 400-500 gr
– czosnek 2 ząb.
– słone krakersy 3 szt. lub bułka tarta
– mleko 3 łyżki.
– imbir (świeży)
– sól i czarny pieprz do smaku
– olej do smażenia
– żółtko do smarowania
Ugotowane ziemniaki ugnieść lub przecisnąć przez praskę, dodać jajko, szczyptę soli, masło, na końcu mąkę (zostawić trochę do podsypania). Wszystko zagnieść na jednolitą masę. Odstawić.
Przygotować klopsiki.
Bułkę tartą lub krakersy zalać mlekiem. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zetrzeć trochę imbiru, dodać do mięsa. Posolić, popieprzyć do smaku. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wyrobić. Formujemy małe klopsiki, smażymy.
Ciasto rozwałkować na ok. 1cm. Wykrawać kółka o średnicy ok 10cm. Na środek każdego kółka położyć jeden klopsik, ciasto podwijać do góry i wkładać do foremek.
Smarować żółtkiem rozmąconym z mlekiem.
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200stopni. Najlepiej smakują gorące.
Smacznego.
#meatball #klopsiki #gotowanie #gotujzwykopem #gzw