Wpis z mikrobloga

Szukam rejestratora samochodowego i w oko wpadł mi Viofo a129g (duo). Cena trochę duża, ale pewnie trochę mi posłuży, no i na takich elementach raczej lepiej nie oszczędzać.
No ale mimo wszystko - czy jest jakaś tańsza alternatywa? Wolałabym, żeby był to zestaw przód-tył i plusem byłby też GPS. Wyświetlacz nie jest niezbędny.
Wszelkie opinie na temat Viofo też mile widziane.
#wideorejestrator #motoryzacja #pytanie #viofo
  • 10
@LazySailor: Niedawno zdemontowałem A119 i zamontowałem do przodu i tyłu zestaw A129. Jakość obrazu bardzo zbliżona, choć w nocy chyba minimalnie lepsza. Poszukiwałem trybu parkingowego, i taka funkcja jest. Bardzo wygodną rzeczą jest też wifi i opcja streamowania obrazu na telefon - pozwala Ci perfekcyjnie ustawić pola widzenia kamery przy montażu. Można też stosować jako bieda-kamerę-cofania.
@LazySailor: Kabel jest niestety dosyć gruby, więc sam się tego obawiam. Póki co przyczepiłem na złączkoprzyklejkach, które były w zestawie, i idzie chamsko na zewnątrz. Będę czarował z podsufitką jak znajdę chwilę wolnego czasu.
@n_____S:
Ja wiem, że można za 440 zł kupić, a w polsce jest za 850 zł, ale specjalnie zapytałem, która cena jest dla @LazySailor: jest tą wyższą ceną, bo może nie wie, że może zaoszczędzić 400 zł kupując w chinach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo 440 zł za dwie dobrze nagrywające kamerki to nie jest duzo
@jabukasiga: właśnie chcę raczej zamówić z banggooda - mają wysyłkę z EU, ale ostatnio na pepperze chwilę wisiało ogłoszenie o tę kamerkę i żalili się, że czekali nawet miesiąc (a niby 4-7 dni roboczych miało być ;p)