Wpis z mikrobloga

W związku z niedawnym świętem #zolnierzewykleci postanowiłem przybiżyć sylwetki równie kontrowersyjnej formacji która w przeciweństwie do leśnych dziadków zapewniła Polakom względną stabilizacje i porządek w trudnych powojennych latach.

Mowa oczywiście o KBW, ktróre skutecznie rozprawiło się z banderowcami, pospolitym bandytyzmemczy czy niedobitkami podziemia, które chciało wywołać III WŚ kradnąc kury i pijąc bimber po zagajnikach.

Do innych zasług dla Polski można zaliczyć rozminowanie kraju, zwalczanie klęsk żywiołowych czy budowa bieszczadzkich dróg.

Jeżeli będzie zainteresowanie mogę rozwinąć temat w kolejnych wpisach.

#neuropa #historia #patriotyzm
Pobierz P.....o - W związku z niedawnym świętem #zolnierzewykleci postanowiłem przybiżyć sylw...
źródło: comment_d83vnGpOVkYn4T2rRS03Izx77ZyaTpHC.jpg
  • 11
zapewniła Polakom względną stabilizacje i porządek w trudnych powojennych latach.

@PolacoEsMasGrandeRobaco: stabilizację? Chyba terror, mordy i bytowanie pod butem sowieckich nazistów (może nie wiesz, ale 17-go września 1939 sowieci w bandycki sposób napadli na Polskę do spóły ze swoimi niemieckimi ziomeczkami) aka utrwalanie zbrodniczego ustroju.