Wpis z mikrobloga

@kuntrops:

Jak to jest ze pilkarze zawodowcy, ktorych jedynym zajeciem w zyciu jest kopanie pilki, ktorzy kosztuja miliony i miliony zarabiaja, nie sa w stanie opanowac gry obiema nogami?!

może dlatego, że jest to nieoptymalne? może dlatego Bale jest jednym z najlepszych piłkarzy świata, bo nie tracił czasu treningowego na coś, co mu się przyda rzadko, tylko szlifował umiejętności które miał na wysokim poziomie?

Przeciez Bale mial obowiazek chociaz sprobowac uderzyc prawikiem nawet
  • Odpowiedz
@BrowarPERUN: > I gówno by to dało. Bramkarz na tym poziomie rozgrywek takiego szczura wyłapałby bez większych problemów. Albo strzelasz mocno i dobrze, albo wyłapie to bramkarz. Więc lepiej strzelić wiodącą nogą i skiksować, niż strzelać słabszą nogą i mieć 0% szans na sukces...

Gdyby prawa noga byla chocby na poziome polamatorskim to szansa na sukces bylaby bardzo duza w tej sytuacji. Tydzien temu Messi #!$%@? z 14 metra wewnetrzna
  • Odpowiedz
@BrowarPERUN: chcesz powiedziec ze Bale nie mial predyspozycji i mozliwosci do trenowania prawej nogi czy do tego by jej uzyc w tej akcji? Ani ze mnie pilkarski fachowiec ani selekcjoner. Jestem zwyklym gosciem ktory twierdzi ze w pilce na najwyzszym poziomie nie powinno byc miejsca na niekompletnych pilkarzy oraz ze Bale i kazdy inny jemu podobny tramwaj powinien wyjac palec z nosa i zmienic podejscie do zawodu.
  • Odpowiedz
@kuntrops:

chcesz powiedziec ze Bale nie mial predyspozycji i mozliwosci do trenowania prawej nogi czy do tego by jej uzyc w tej akcji?

NIE, wprost przeciwnie - nie mam takiej wiedzy, nie znam jego historii, ba, nawet nie widziałem ani jednego występu na żywo. Nie mam żadnych kwalifikacji aby wypowiadać nt predyspozycji Bale.
Dlatego bardzo podziwiam ludzi, którzy będąc w podobnej sytuacji potrafią stawiać złożone diagnozy i bez problemu wskazywać
  • Odpowiedz
@BrowarPERUN: chlopaku, jestem zwyklym kibicem pilkarskim i amatorskim kopaczem i jak kazdy inny smiertelnik ja tez moge sie udzielac na jakikolwiek temat. Przytaczam tu MOJA opinie pod MOIM nickiem a ty wcale nie musisz sie z tym zgadzac. A ty pewnie kibic realu "till i die" i sie gotujesz bo ktos skrytykowal jedna z wiekszych padlin dzisiejszej pilki
  • Odpowiedz