Aktywne Wpisy

W czym trzymacie poduszke bezpieczeństwa? Zaraz kończy mi się lokata w Toyocie na 4.25% (~100k) i zastanawiam sie nad tym jakie mam opcje. Skłaniam się ku połączeniu 40% lokata, 40% obligacje COI lub TOS i 20% przerzucić w jakiegoś szerokiego ETFa.
#gielda
#gielda

adamsowaanon +25
Widze ladnie tu XTB wypralo lby hazardzistom,
I promuja jakies smieciuchy,obrazaja etfy ze niby gejowskie, (czyli tworzenie nowych trendow)
A wiadomo ze z smieciuchow do CFD to juz krotka pilka bedzie, czyli core zarobkow XTB na frajerach,
26tys ludzi na tagu, ze 100 niepelnosprytnych pozytecznych idiotow co "smieszkuja" a tak na prawde to rozwalili tag, i przez ta sciane CHLAMU nie ma sensu tu zagladac i tego czytac,
I promuja jakies smieciuchy,obrazaja etfy ze niby gejowskie, (czyli tworzenie nowych trendow)
A wiadomo ze z smieciuchow do CFD to juz krotka pilka bedzie, czyli core zarobkow XTB na frajerach,
26tys ludzi na tagu, ze 100 niepelnosprytnych pozytecznych idiotow co "smieszkuja" a tak na prawde to rozwalili tag, i przez ta sciane CHLAMU nie ma sensu tu zagladac i tego czytac,

Array* copy= new Array(size_of_tab);i wtedy przepisać dane ale niestety to nie działa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
i czy dobrze mam wykonany destruktor?
#programowanie #cplusplus #cpp
Metoda clone to właściwie konstruktor kopiujący, a w przypadku składników - danych wskaźników różnica polega na tym, że wskaźnik nie może bezmyślnie pokazać na to samo miejsce w pamięci, co nie? Bo zonk będzie. Tworzysz więc nowy obszar w pamięci (jak w konstruktorze), na który pokazuje nowy wskaźnik i dopiero wtedy przepisujesz
W konstruktorze jest domyślna wartość, ale przy tworzeniu klasy można nadać jej dowolną wielkość lub pozostawić domyślną.
size_of_tabdo przestrzeni private.A dwa nadal kurde nie potrafie zrozumieć jak napisać tą metodę wykonująca głęboką kopie (nie wiem czy to skutek już okropnego zmęczenia czy po prostu jestem tępy :/). Mógłbyś mi to bardziej
Alokacja nowej pamięci o rozmiarze taki jaki my posiadamy.
Sprawdzenie czy Alokacja się
źródło: comment_6TNfQbHVQb9cWdkXwz765pLKege0nllH.jpg
Pobierzw clone() zwracam wskaźnik do nowozaalkowanej klasy o rozmiarze tablicy wpisanej przez konstruktor, potem mając wskaźnik do tej klasy kopiuje zawartość klasy z której została ta metoda wywołana i zwracam ostatecznie wskaźnik do tej "nowej" klasy.
(chyba że mam zaalokować coś w stylu
Array* copy= new Array;i wtedy dopiero dokonać copy->tab= new int(sizeoftab) ?)Array* clone(){Array* copy= new Array(size_of_tab);alokuje pamięc z konstruktorem równym co do wartości mojego const'afor(intArray copy = Array(size)
Tworzenie tabeli przez new masz w konstruktorze.
Tam jest kilka błędów, bo jak tworzysz tablice new int(n), to jej maksymalny index to n-1, nie n (back, sprawdzenie w get)
Więc clone ma zwrócić wskaźnik :/
Array* clone(){Array* copy= new Array(size_of_tab);for(int i=0;