Wpis z mikrobloga

Ja prdl xD
Jak kisne.
Wypowiedz jakiejs Polki z artukulu na wp.pl

"- Już dawno zrezygnowałam z Polaków - mocno zaczyna swoją historię Ania. - Irytują mnie od pierwszych słów rozmowy. Faceci z Polski nie dość, że nie potrafią rozmawiać z kobietą, to jeszcze fatalnie się ubierają i jedyny romantyczny gest, na jaki ich stać, to kupić jedną różę w kwiaciarni. Idą po linii najmniejszego oporu, bo myślą, że są wspaniali i wszystko im się należy. Polki są piękne, wykształcone i za dobre dla tych panów, którzy zaraz po ślubie rozsiądą się na kanapie z piwem i będą oglądać skoki narciarskie. Wiem, co mówię, bo już z jednym takim się rozwiodłam. Polscy mężowie moich koleżanek są podobni: piwko albo siedzenie w garażu - dodaje 40-latka."

Najsmieszniejsze jest to, ze wychodzi na to, ze Niemcy nie ogladaja skokow narciarskich w kapciach z piwem przed tv xD
Chyba Ania nigdy nie byla w Niemczech

#logikarozowychpaskow
  • 24
  • Odpowiedz
@michal_szn trochę racji ma. Na portalach 50% to przegrywy które w pierwszej wiadomości przeproszą że żyją i że taka boginia (5/10) w ogóle dała im szansę do rozmowy a drugie 50% to spemiarze którzy od razu napiszą że mogły by im nasrać do ryja xD i weź tu gadaj z Polakami. Wiadomo jest jeszcze inny świat gdzie chady piszą do maniurek 10/10 i ustawiają się na ruchanie ale większość to jest to
  • Odpowiedz
ale mysle ze z drugiej strony takich dziewczyn tez w PL nie brakuje

@michal_szn:
Wydaje mi się, że osoby, która potrafią w ten sposób formułować zdania i się wysławiać, mają jednocześnie na tyle szerokie horyzonty, że nie odważyłyby się #!$%@?ć takich kocopołów. Po prostu forma przekazu nie komponuje się w tym wypadku z jego treścią. Coś jak menel, który podchodzi do ciebie na parkingu i pięknym, mickiewiczowskim trzynastozgłoskowcem prowadzi z tobą
  • Odpowiedz
Polscy mężowie moich koleżanek są podobni: piwko albo siedzenie w garażu - dodaje 40-latka

@michal_szn: To ciekawe, że autor artykułu musi tworzyć wymyślone postacie, by szerzyć takie stereotypy. Tak, jest pewna grupa mężczyzn, którzy po pracy spędzają czas z piwem na kanapie. Takich ludzi znaleźć można w każdym kraju, jest to bardziej związane z brakiem ambicji, perspektywami, zarobkami, nie narodowością. Wmawianie nam, że Polacy są tu gorsi od innych, to jakaś
  • Odpowiedz
@michal_szn ale o co takie halo? Na wykopie takie nastawienie do Polek (sorry, p0lek) ma jakieś 70% obecnych tutaj chłopaczków, ale jak już jest jazda w drugą stronę to słabo? I dobrze wiesz, że nie chodzi o to, że Niemcy nie oglądają skoków :D
  • Odpowiedz
70% obecnych tutaj chłopaczków, ale jak już jest jazda w drugą stronę to słabo?

@norepinefryna: protip: siedzą tu różni ludzie, o różnych poglądach, a nie jeden mityczny "wykopek" który tworzy 100% contentu i jest jednocześnie homoseksualną feministką-lewaczką i prawicowym sebo-żołnierzem walczącym
  • Odpowiedz
@padobar oczywiście, dlatego nie napisałam 100% a jakieś 70%, bo na takie teksty trafiam dość często tutaj ale też nie zawsze. Tylko jak te "różne poglądy" to jest poniżanie Polek i ujmowanie im na tle np. Ukrainek (Polki to ulane baby bez ambicji, nie to co śliczne i mądre Ukrainki) to jakoś nikt się tak nie oburza i chyba ani razu nie widziałam, żeby ktoś w takim wypadku bronił Polek. Przeważnie jest
  • Odpowiedz