Wpis z mikrobloga

Mam problem z rozłączającym się internetem , Mam opcję do 10 Mb/s , po rozłączeniu obniża prędkość tak długo aż się połączy np teraz jest : 7656 kbps , za chwilę pewnie 6500 itd.Zgłosiłem w piątek awarię , w sobotę dostaje sms że uszkodzenie zostało naprawione ( ͡° ͜ʖ ͡°), czekam na poniedziałek żeby się dowiedzieć w jaki sposób to naprawili skoro jest jeszcze gorzej , a rozłączenia potrafią występować co 30s, nikt nawet łaskawie nie przyjechał ani nie zadzwonił czy rzeczywiście działa , czy przyczyną może być zepsuty wspaniały router F@st 2704 bądź coś z linią ?
#orange #neostrada #informatyka #internet
  • 9
@bolsonn: teraz przy tych niespełna 9 Mbps Ci net świruje? SNR masz niski, tłumienie też dupy nie urywa, generalnie parametry odpowiadają prędkości, którą teraz masz i powinno to w miarę stabilnie hulać.
@waciak: Zaznaczyłem opcję "SRA" bo tak wyczytałem żeby spróbować , wiesz za co ona odpowiada i czy może mieć wpływ ? Po tej opcji wskoczyło mi na 10 Mbps i nie zerwało od 5 minut , wow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@waciak: Ok już nie aktualne , dalej zaczyna rozłączać , automatycznie gdy zacząłem uploadować krótki 40 s filmik na jakiś serwer , po ponownym połączeniu gdy znów to zrobiłem również od razu rozłączenie , ogólnie widzę że to się dzieje gdy jest jakieś obciążenie , gdy nie korzystam net działa.
@bolsonn: Weź odłącz router od prądu na 5-10 min, zobaczysz czy i o ile w ogóle DLM obetnie Ci prędkość i czy tym samym parametry się poprawią. A tak po prawdzie jak zamierzasz korzystać dalej z neo, to weź zainwestuj w jakiś przyzwoity router ( ͡~ ͜ʖ ͡°)