Aktywne Wpisy
ZdrowaPianka_pl +141
Kochane Mirki i Mirabelki!
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
brunetroll089 +103
obudzili się z nowym tropem po 14 latach, niezłe tempo, ciekawe czy dożyję rozwiązania sprawy
#iwonawieczorek
#iwonawieczorek
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wydaje się, że tym razem czara goryczy w Brukseli, a zwłaszcza w Berlinie się przelała i nad członkostwem Orbana w Europejskiej Partii Ludowej (frakcji CDU/CSU i PO) w Europarlamencie zbierają się czarne chmury. Następczyni Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, wypowiada się o Orbanie dużo ostrzej niż ona sama, otwarcie krytykują go też chadecy z kolejnych krajów (np. Luksemburga i Szwecji). Czyżby zbliżał się kres legendarnego unijnego "dupochronu" Fideszu?
Sytuacja powinna wyjaśnić się w przyszłym tygodniu na spotkaniu EPL, na które zaproszono również Orbana. Wciąż są jeszcze wpływowi zwolennicy niewyrzucania Fideszu. Pytanie, które staje przed decydentami, to czy dalsze przymykanie oka na występki Orbana w jakikolwiek sposób go jeszcze "cywilizuje" (co było wieloletnim argumentem za niezrywaniem więzi) czy po prostu ułatwia mu życie i legitymizuje go bez koncesji z jego strony.
Wyczerpujący artykuł w temacie (niestety nie mogę przekleić żadnego cytatu, bo moderacja wycina wpisy za nawet jedno zdanie z "Wyborczej", nie wiem czemu akurat z niej, ale tak jest): http://wyborcza.pl/7,75399,24483937,europejscy-chadecy-maja-dosc-orbana.html
PS: Wyborcza jest teraz za grosze, więc gdyby ktoś chciał poczytać, to w bieżącej promocji prenumerata jest za 80 zł za rok. Jak już nieraz pisałem, gazeta jest gorsza od Rzeczpospolitej, ale nie kosztuje jak ona 1400 zł na rok i jest zdecydowanie lepsza, niż jej opinia. No i monitorują uważnie sytuację na Węgrzech, często np. zapraszają albo cytują Balinta Magyara.
#postkomunistycznepanstwomafijne
#4konserwy #neuropa #polityka #wegry #europa
?? WTF ??
Może po prostu jakiś mode mnie nie lubi, ale nie chce mi się przepychać :). Ja w ogóle bardzo dużo cytuję, więc skoro
@a__s może jakiś komentarz do sprawy?
A rzepa (która w moich oczach była najlepszą gazetą) strasznie traci w ostatnim czasie. Manipulacje, clickbaity i niedomówienia zdarzają się coraz częściej.
@Defter: nekrologi mają prawdziwe, jak mniemam...
@CytrynowySorbet: czy coś, co jest stronnicze, może być rzetelne?
@eoneon: Ubolewam nad tym od dawna. Jedyne racjonalne wyjaśnienie cen Rzepy jest takie, że pozycjonują się pod duże prenumeraty z firm i korporacji, którym
Podobnie jak Ty uważam, że jedyne wytłumaczenie dla cen Rzeczpospolitej to prenumerata instytucjonalna. Nie przeskoczysz.
Jak dla mnie zostaje GW, nawet, jeśli ktoś się nie zgadza z linią, to można sobie przeglądać w widoku samych newsów bez
Ale 2 uwagi:
1. Link do promocji działa też przy przedłużaniu abonamentu.
2. Wyborcza Premium od jakiegoś czasu to tak naprawdę 3 prenumeraty, bo można legalnie podpiąć 2 dodatkowe osoby, które mają swoje własne, osobne konta. Wychodzi wtedy 50 zł/os rocznie za premium, czyli mniej niż za pakiet podstawowy.