Aktywne Wpisy

co mam zrobić na obiad żeby chlop mnie pokochał, tylko poważne propozycje

mirko_anonim +13
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało

Dzisiaj urodziło się ponad dwudziestu byłych lub obecnych zawodników NBA, m.in:
Julius Erving: Dr. J, legenda ABA, a później NBA świętuje swoje 69 urodziny. W NBA wszystkie 11 sezonów zagrał dla Philadelphii 76ers, w 1983 roku zdobywając mistrzostwo. Wcześniej grał w ABA przez pięć sezonów, dwukrotnie otrzymując mistrzowski pierścień. Jest 16-krotnym All-Starem, 7-krotnym All-NBA, 5-krotnym All-ABA, MVP NBA 81', dwukrotnym MVP Meczu Gwiazd, a to nie wszystkie jego nagrody i wyróżnienia. W latach 90. uznano go za zawodnika wszechczasów ligi ABA, a w 2006 roku wprowadzono do Hall of Fame. Dwukrotnie brał udział w Slam Dunk Contest, za pierwszym razem przegrywając w finale z Larrym Nancem (1984), rok później odpadając w półfinale (w finale spotkali się Wilkins i Jordan). "6", z którą grał przez większość kariery została zastrzeżona przez 76ers.
Chet Walker: słynny koszykarz lat 60. i początku lat 70. obchodzi 79 urodziny. Wybrany przez Syracuse Nationals z 12 pickiem grał dla nich przez pierwsze siedem sezonów kariery (później Nationals przemianowali się na 76ers). All-Rookie z roku 1963, ponadto 7-krotny All-Star i mistrz NBA z 1967 roku. Grając jako niski skrzydłowy notował średnie kariery 18.2 punktu, 7.1 zbiórki, 2.1 asysty i 0.7 przechwytu i 0.1 bloku (bloki i przechwyty liczone od sezonu 1973/1974). W NBA spędził 13 lat, zdobywając łącznie 18 831 punktów. W 2012 roku włączony do Hall of Fame.
Dick i Tom van Arsdale: dwaj bracie bliźniacy w NBA, nieczęsta sytuacja. Świętujący dziś 76 urodziny Dick i Tom zostali wybrani w drafcie 1965 - Dick z 10 przez New York Knicks, z Tom z 11 pickiem przez Detroit Pistons. W swoim zebiutanckim sezonie razem wybrani do All-Rookie Team. Obydwaj są trzykrotnymi All-Starami, ponadto Dick w sezonie 1973/1974 został nominowany do All-Defensive Team. Kariera Toma trwała aż piętnaście sezonów, podczas których odwiedził pięć klubów - Kings, Pistons, Hawks, 76ers i Suns. Dick spędził na parkietach NBA 12 sezonów - trzy dla Knicks, a aż dziewięć dla Phoenix Suns, Bracia przez lata współzawodniczyli ze sobą, by pod koniec kariery, w sezonie 1976/1977 zagrać razem dla Suns (Dick 77, Tom 78 meczów we wspólnym sezonie).
Rajon Rondo: rozgrywający, wybrany z 21 pickiem w drafcie 2006 przez Phoenix Suns obchodzi swoje 33 urodziny. Od dwunastu lat w NBA, aż 9 sezonów w Bostonie, gdzie zdobył swój dotychczas jedyny mistrzowski pierścień w 2008 roku. Od 2014 roku zalicza organizacje jedną po drugiej - spędził sezon w Sacramento, Chicago, Nowym Orleanie, Dallas i teraz od sezonu 2018/19 gra dla Los Angeles Lakers. 4-krotny All-Star, raz wybrany do All-NBA, 4-krotny All-Defensive.
Ciekawostka:
Tego dnia w 1989 roku Manute Bol zanotował 12 bloków, w wygranym 118:107 meczu Golden State Warriors przeciwko San Antonio Spurs.
#nba #koszykowka #kartkazkalendarza #ciekawostki
źródło: comment_MDpS62tjhaV0YQNKK13eAnihRieM0ys1.jpg
Pobierz@TetraHydroCanabinol: na pewno nie urodzili się dzisiaj... Dzisiaj to obchodzą urodziny:-)