Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #oculusrift #vr
Chodzi za mna od jakiegos czasu oculus - na stronie producenta 400€ na ceneo najtaniej 2k. nie znam sie na tych przewalutowaniach itd. ale jak zamowie na stronie producenta to zaplace te ~1700zl (po aktualnym kursie) czy tak mi przewalutuje, ze tez wyjdzie okolo 2k?
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MangoZjem: Nie wiem jak ze strony Oculusa, ale z Amazona (z Niemiec, tak jak Oculus) szło w cenie regularnej + różnica w VAT między dwoma krajami.

Najbardziej się opłaca kupić bezpośrednio u producenta i zapytać gdzieś np. na reddicie o kod na zniżkę. Sam nie mam jak ci dać, bo generowanie w Polsce nie działa, ale korzystanie chyba tak. Wtedy wyjdzie ci 359 euro.

Na pewno opłaca się dokupić trzeci
  • Odpowiedz
@acdart: czaje czyli jeden jeszcze z tylu by sie przydal. ale to znowu powoduje walanie sie kabli po podlodze bo te od sensorow sa dosyc krotkie i gora raczej bym go nie puscila, chyba ze z boku gdzies. no tak czy siak traktowalabym to jako opcje dodatkowa i ewentualnie dokupila jakby mocno utrudnialo. dzieki :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@MangoZjem: Wysylka z Holandii jako firma Europejska, cena podana na stronie to cena finalna. Nie placisz zadnych dodatkowych podatkow bo sa wliczone, nie ma cla bo to fitma europejska i wysylka z kraju UE.

Na reddicie sa kody referral z nimi zaplacisz 359 euro bo daja -10%

Zaloz revoluta i dodaj do Paypala. Ustaw w paypalu rozliczanie po kursie wystawcy karty czyli
  • Odpowiedz
  • 2
@MangoZjem: Bedziesz miec na przyszlosc bo z Revolutem masz praktycznie taki sam kurs jak na Google bez dodatkowych oplat za przewalutowanie. Ile widzisz w Google tyle zaplacisz.
  • Odpowiedz
  • 0
@MangoZjem: Jak przy kupnie mimo podania kodu pokaze Ci na stronie paypala 399 euro to sie nie przejmuj to bug. Biora pieniadze dopiero przy wysylce i biora tyle ile Ci pokazalo na oculus.com czyli 359 zl jak zobaczysz ze kod wszedl.

Zobaczysz po tym ze po wpisaniu kodu przekreslila sie cena i pokazala nowa.
  • Odpowiedz
@Navari: problemem jest to ze ja nie lubie zamawiac nawet z polski bo nie lubie czekac xd i jak musze doplacic to wole doplacic troche i miec natychmiast ze sklepu stacjonarnego ;p oculus to powiedzmy wyjatek bo z tego co piszesz ugrywam tu juz 1/4 dosc wysokiej ceny
  • Odpowiedz
  • 1
@MangoZjem: Wysylka to turbo express. Niby UPS standard ale wysla Ci w poniedzialek i w Srode juz u Ciebie.

Bardzo czesto wysylaja tego samego dnia.

Serio nie warto brac w januszexie bo kupujac z Oculus.com jest sie turbo bezpiecznym bo najmniejsze gowno i nigdy nie zrobia problemow z gwarancja. Nigdy bez zajakniecia.
  • Odpowiedz