Wpis z mikrobloga

#lidl tak sobie patrze ze masło orzechowe które kupiłem nie ma ani słowa po polsku na etykiecie ( ͠° °) tylko SE i FL
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Omar_Ar-Czowy: co jest nie tak z olejem palmowym w maśle orzechowym. On jest nierafinowany tam więc całkiem OK o tego moim zdaniem poprawia konsystencje masła orzechowego. W tych w których jest 100% orzechów dochodzi do rozwarstwienia oleju i masy i to jest po chuju.
  • Odpowiedz
@Gensek: wiesz, kiedyś był najazd na rzepakowy, słonecznikowy, to i teraz palmowy dostaje.. może rzeczywiście jest szkodliwy, kto go tam wie, ale jak kupuję 'masło' orzechowe to chce same orzechy, więc dodawanie kolejnego tłuszczu mija się z celem..

jak Tobie smakuje to spoko, ale ogólnie problem oddzielania się tłuszczu to nie problem, bo idzie to pomieszać na lajcie.. chyba że nie masz siły albo orzechy z których zrobiony jest krem
PeterFile - @Gensek: wiesz, kiedyś był najazd na rzepakowy, słonecznikowy, to i teraz...

źródło: comment_wGbc2zh8qH2zVaCsxEFasviPLMFtBXsN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@PeterFile: No jest szkodliwy jak jest przetworzony uwodniony czy uwodorniony czy coś tam. Ale w maśle orzechowym jest taki zwykły, tłoczony po prostu, nie Trans.
  • Odpowiedz