Aktywne Wpisy
haha123 +9
Tak w nawiązaniu do wpisu @Yuri_Yslin postanowiłem na szybko rozliczyć MMT (czy działa czy nie działa i dlaczego).
Patrząc historycznie, to ujemne/zerowe stopy procentowe były ewenementem w naszej historii. Ale stało się, obniżyli je do zera i trzymali... niemalże dwie dekady. To popatrzmy sobie co to całe MMT dało swoim użytkownikom... a dało głównie stagnację.
Cały zachód na tym jechał, Japonia, UK, Włochy, Hiszpania, itd. Chyba nikt mi nie powie, że użytkownicy MMT są zadowoleni patrząc na to co osiągnęli. Niemalże dwie dekady już minęły i wszyscy użytkownicy MMT mniej więcej drepczą sobie w miejscu. Ich PKB przestało rosnąć i od dekad jest w stagnacji. Ten okres trwa już tak długo, że ludzie już zapewne nawet zdążyli się do tego przyzwyczaić, tak było zawsze...
Patrząc historycznie, to ujemne/zerowe stopy procentowe były ewenementem w naszej historii. Ale stało się, obniżyli je do zera i trzymali... niemalże dwie dekady. To popatrzmy sobie co to całe MMT dało swoim użytkownikom... a dało głównie stagnację.
Cały zachód na tym jechał, Japonia, UK, Włochy, Hiszpania, itd. Chyba nikt mi nie powie, że użytkownicy MMT są zadowoleni patrząc na to co osiągnęli. Niemalże dwie dekady już minęły i wszyscy użytkownicy MMT mniej więcej drepczą sobie w miejscu. Ich PKB przestało rosnąć i od dekad jest w stagnacji. Ten okres trwa już tak długo, że ludzie już zapewne nawet zdążyli się do tego przyzwyczaić, tak było zawsze...
Mortigan +18
Zaczął się nocny festiwal kaszanki u mnie w kuchni, zapraszam do udziału
Pomożecie?
Obudowa: SilverStone SST-ML08B - Milo Slim HTPC Mini-ITX
MB: brak
PSU: Be Quiet! SFX-L Power 500W
CPU: AMD Ryzen 5 2400G
RAM: G.SKILL Trident F4-3200C14D-16GTZR(8GB*2) Single Rank(Sided) 14-14-14-34 (Samsung b-die)
DYSK: brak
Przymierzałem się do zakupu Asus ROG STRIX B450-I Gaming mITX z zamiarem OC. Ostatnio poczytałem trochę więcej o tej płycie i wychodzi na to, że ma 6 fazową sekcje zasilającą dla CPU (jest dobrze) i dodatkowo tylko 1 fazę na zasilanie SoC (APU i RAM). Mogę zapomnieć o OC grafiki i zastanawiam się czy ta jedna faza uciągnie to wszystko...
Lista VRM
Myślicie, że jeśli nie będę nic kręcił to istnieje szansa na stabilną pracę?
#pc #pcmasterrace #komputery #overclocking #pytanie #pytaniedoeksperta #htpc #plytaglowna #elektronika #skladamkomputer
#informatyka