Wpis z mikrobloga

Hejo Mireczki, zrobiłam pierwszy raz kluski śląskie według proporcji 1:4 (mąka:ziemniaki) i jajo i podczas wykonywania tradycyjnego wgniecenia na środku ciasto zaczęło mi pękać. Przyznam, że sprawiło mi to dużą przykrość. Co należy zrobić, aby temu zapobiec? Proszę o rady mistrzów kuchni. #kuchnia #gotowanie #kuchennerewolucje ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
Bambibardzo - Hejo Mireczki, zrobiłam pierwszy raz kluski śląskie według proporcji 1:...

źródło: comment_r3fIQELPY1xwom7Gn0XjZx9oi2iPsPiA.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
Ale co żeby jajka nie dawać w ogóle?


@Bambibardzo: Myślę że można spróbować bez(jajko w pewnych przypadkach powoduje że kluski/ciasto stają się zwięzłe i nieciekawej faktury ) i mniej ziemniaków .
  • Odpowiedz