Wpis z mikrobloga

Stoję dzisiaj w kolejce na poczcie, trochę mi się spieszyło, ale kolejka to kolejka, nic nie zrobisz. No ale idzie całkiem sprawnie, już prawie moja kolej, zwalnia się okienko, daje kroją na przód a tu nagle z nikąd wpycha się przede mnie starsza pani mówiąc tylko pod nosem ze „ona tylko coś zapytać”. #!$%@? mnie niemiłosiernie, bo co innego gdyby grzecznie zapytała czy coś, na pewno bym ja wpuścił. Wiec mówię ze ja tez tylko coś zapytać i delikatnie zachodząc jej drogę sugeruje ze jej nie wpuszczę. A ona na to: „aha” i jeb prosto do okienka. Gość który wypełniał coś tam obok przy stoliku tylko parsknął śmiechem.
Wymaga się od młodych szacunku, rodzice mnie wychowali w ten sposób żeby pomagać starszym i być uprzejmym, ale się odechciewa po takich akcjach.
#pocztapolska #starzyludzie
  • 1
Gość który wypełniał coś tam obok przy stoliku tylko parsknął śmiechem.

@DownmiaN: szkoda ze nie chodze na poczte bo bedac na miejscu tego goscia bym sie na chama wpierdzielil przed ta co sie Tobie wpierdzielila "bo ja tylko cos zapytac" (nie mialbym skrupulow utorowac sobie droge) po czym bym zapytal pani w okienku: "czy moze pani obsluzyc tegopana na ktorego jest teraz kolej" po czym bym sie odsunal wpuszczajac Ciebie :PPP