Aktywne Wpisy
Potworek69 +8
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
Mój tata intstalował dzisiaj tuner na laptopie, twierdzi, że zainstalował oprogramowanie sterowniki podłączył do komputera ale po włączeniu oprogramowania komputer mu go nie wykrywa. Żegluje, dlatego chciał sprawdzić czy będzie działał w programie OPEN CPN, wgrał plugin ale open cpn też nie wykrywa tego pendrive.
Ktoś coś? od razu mówię, że jestem w tym kompletnie zielony, wszystko mu przekażę
@xzybartek: no to najpierw niech sobie ściągnie SDRsharp i sprawdzi, czy wgrane sterowniki pozwalają na uruchomienie dongla w tym programie wg sugestii poniżej i w trybie administratora:
próbowałem znaleźć wcześniejszą instalkę OpenCPN na windowsa, ale ni mo. Na linuchu pewnie będzie szybciej
sdr z nowymi sterownikami powinien się w menedżerze urządzeń przedstawiać w sposób jak na zdjęciu. jak jest u ojca?
- ściągasz sdrsharp-x86-1637
- zwykłym dwuklikiem włączasz plik wsadowy z folderu "install-rtlsdr.bat". Włącza to pobieranie sterowników dla dongla (nowy plik w folderze *rtlsdr.dll*) i powinno pobrać również program *zadig* (ok. 5MB), ale u mnie nie pobrał do końca z niewyjaśnionej przyczyny i pojawił się tylko urywek pliku (~10KB).
-jeśli porwie, to ściągasz ZADIG na własną rękę z https://zadig.akeo.ie/downloads
Komentarz usunięty przez autora
Polecam przejście na ludzki bardziej poręczny wtyk N za pomocą tego https://www.dipol.com.pl/przejscie_gniazdo_n_-_wtyk_sma_E842809.htm , i ogólnie wygodnie się zarabia kable antenowe złączami typu N. Chyba że będziecie kupować anteny z gotowym złączem SMA, to nie ma sprawy.