Wpis z mikrobloga

Babciu, ta skrobaczka jest ZAJEBISTA. Jak dla mnie deklasuje słynną murskę. Nie wiem jeszcze jak z zywotnością i czy po pewnym czasie krawędzie się nie stępią, ale narazie jest czad! #itemyzchin #gadzety #z-------------j #allegro

Filmy nagrane przed momentem

Szyba przednia
Szyba prawa
Szyba lewa

Cudów się nie spodziewałem. Filmiki na youtube zbyt wiele nie pokazywały, ale to jest naprawdę POTĘŻNA skrobaczka do szyb. raz dwa, cyk cyk i gotowe!

Aliexpress 2-3 usd
Allegro (u mnie) - 15zł (maść na ból d--y gratis jak ktoś napisze w wiadomości do sprzedającego ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
kravjec - Babciu, ta skrobaczka jest ZAJEBISTA. Jak dla mnie deklasuje słynną murskę....
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@schreder: W poprzednim aucie przy rozszczelnionej nagrzewnicy szyby robiły mi się po prostu tłuste i parowały. Spróbuj umyć dobrze szyby od środka i zobacz czy nie cieknie gdzieś woda do środka auta albo nie zbiera się w bagażniku bo może też być jakiś odpływ zatkany i będą parować.
  • Odpowiedz
@schreder: Sprawdź czy masz wodę w zagłębieniu pod bagaznikiem gdzie znajduje się koło zapasowe. W mojej 308 uszczelki wydają się kiepskiej jakości i tam potrafi mi się zbierać trochę wody.
  • Odpowiedz
@Chillmos: Mam. Ale powiem Ci, że to nie jest wina uszczelek. Ta woda leci przez to, że pod zderzakiem masz takie wywietrzniki z klapką i to tamtędy wpada. Na wiosnę robie coś z tym fantem. Prócz tego mi się w drzwiach tylnych zbiera woda, tobie też? I czy masz może problem z przednimi czujnikami otwarcia drzwi?
  • Odpowiedz
@schreder: Też widziałem te wywietrzniki, ale oprócz tego po otwarciu bagażnika woda ściekająca chyba nie jest dobrze odprowadzana. W tylnych drzwiach też mam wodę, po deszczu jak zostawię je otwarte to cieknie i końca nie widać. Problemu z czujnikami nie mam.
  • Odpowiedz
@Chillmos: Ona wpada przy lampach pod ten plastik czarny co jest nad lampą (idzie ten czarny plastik po calym zderzaku) i docelowo powinna sobie pod zderzakiem ścieknąć na ziemie, ale przez te wywietrzniki mi wpada pod lampę, stamtąd do dziury gdzie się lampę wykręca i do koła zapasowego. Ja tam chyba jakiś kołnierz zrobię czy jakąś blokadę, żeby ściekała wcześniej ta woda.
  • Odpowiedz
@schreder: jak masz szron w środku to przyczyny mogą być dwie:
- mocno grzejesz i po skończonej jeździe nie wierzysz w środku (wystarczy na 30 sek otworzyć drzwi aby zimne powietrze naleciało)
- masz zwaloną klapę w nawiewie na szybę (normalnie powinna się zamknąć, możliwe że nasz cały czas w pozycji otwartej i przez to parowanie i lód na szybie).

Spróbuj przewietrzyć w środku po jeździe, powinno pomóc.
  • Odpowiedz