Wpis z mikrobloga

Dlaczego Allegro tak wali w ch..a ? Wczoraj kupiłem przedmiot za 125 zł ,zrobiłem zaraz płatność PayU ale po kilkunastu minutach nic,nie chciało przejść .Więc anulowałem płatność i po kilku kolejnych minutach ponowiłem płatność,po chwili przeszło .Zalogowałem się do konta a tam zablokowana nadal była kwota 250 zł ,a rano już była pobrana podwójna kwota z konta ,czyli 250 zł zamiast 125 zł ? Ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak lecą w kulki mimo anulowania płatności pobrali 2 razy za to samo ? Kiedy łaskawie mi to oddają ?
#allegro
  • 12
@ptasiek2: Może dlatego, że zamawiałam wtedy z Japonii i zanim mi przeliczyło na yen to zeszło? Konto było w porządku ale przelewem przez bank jakoś tak bardziej mi odpowiada. Nie lubię się logować przez 232534345546 pośredników czy tak jak tam przez payu czuje się wtedy nie komfortowo.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@126technics: tak
@SarahC: logujesz się przez stronę banku, a nie pośrednika. Nigdy nie widziałem powiadomienia oprócz cookie na tych stronach w trakcie płatności. Swoją drogą płatność przelewem nie należy do zalecanych przy zakupach w internecie
@ptasiek2: To proszę wytłumacz mi dlaczego,skoro zrobiłem wszystko jak trzeba,i nie robiłem tego pierwszy raz .

125,00 zł 1 8,99 zł 133,99 zł Zakończona 2019-02-03 20:58:40
125,00 zł 1 8,99 zł 133,99 zł Anulowana 2019-02-03 19:55:22

To jest z mojego konta,jedna anulowana druga status zakończona ,wszystko w porządku a mimo to pobrali 2 razy ? To moja wina,bez przesady .