Aktywne Wpisy

Richtig_Piwosz +56
Po 27 latach #fiat #multipla został zdetronizowany w kategorii najbrzydsze auto na świecie. To jest chyba najbrzydsza i najkoszmarniejsza rzecz jaką w życiu widziałem. Jestem ciekaw, czym się inspirował projektant tego paskudztwa.
#motoryzacja
#motoryzacja
źródło: 01 20240331_155013
Pobierz
Tywin_Lannister +640
Żydzi zabili nam polskiego chłopaka. Wolontariusza, który jeździł i gotował jedzenie dla ofiar wojen i różnych klęsk żywiołowych (gotował m.in. ofiarom trzęsień ziemi w Turcji). Razem z nim w nalocie zginęło kilku innych wolontariuszy. Cześć ich pamięci.
Mało co mnie tak brzydzi na wykopie jak bezrefleksyjni głupcy, którzy kibicują Izraelowi.
Edit.
Ciekawe czy media głównego nurtu i polska dyplomacja zareagują rano jak należy.
#izrael #palestyna #wojna
Mało co mnie tak brzydzi na wykopie jak bezrefleksyjni głupcy, którzy kibicują Izraelowi.
Edit.
Ciekawe czy media głównego nurtu i polska dyplomacja zareagują rano jak należy.
#izrael #palestyna #wojna
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mirki mam problem z netem z T-Mobile. Mam ich net mobilny z routerem Huawei B525. Używany głównie w Krk, ale sporadycznie również na wiosce - wszystko działa spoko, do czasu. Moja praca wymaga ode mnie pobierania plików po ok. 3GB w ilości ok 10 w trakcie weekendu. I teraz tak, przeważnie mam prędkość pobierania ok 2-2,5 MB/s - szału nie ma, ale pozwala mi pobrać te pliki w 20-25 minut jeden. Dla mnie to wynik zadowalający, a że podobnie działa na wiosce, gdzie z netem ogólnie jest problem, to jestem zadowolony. Natomiast w niedziele (wszystkie) i ostatnio soboty wieczorami (tak od 16) problem jest taki, że prędkość pobierania spada do ok. 200 KB/s i to już jest wartość nieakceptowalna. Jak robię speedtest, to pokazuje, że prędkość pobierania, jak i wysyłania wynosi ok. 10 MB/s, strony też ładują się bez problemu, Netflix czy Eleven też działają bez ścinek, czy jakichkolwiek problemów. Z drugiej strony, przy próbie podłączenia neta z telefonu (Play) prędkość pobierania skoczyła do ok. 1 MB/s.
Co to może być? Przeciążenie na sieci? Wina serwera, z którego pobieram (zawsze z tego samego) te pliki? Coś innego? T-Mobile twierdzi, że nie zakłada mi lejka na pobieranie, a też jest tak, że np. kolejnego dnia, w poniedziałek, wszystko działa jak należy. Tak samo w niedzielę rano po sobotnich problemach. Co mogę jeszcze sprawdzić (z pozycji laika)? Czy w ogóle mogę jeszcze coś zrobić, żeby pomóc sobie w zdiagnozowaniu tego problemu?
Z racji tego, że przemieszczam się na wioskę, to net z UPC czy czegoś innego nie bardzo wchodzi w grę. Będę mega wdzięczny za wszelkie podpowiedzi...
@gumiorek: Wszyscy o tej porze w domach korzystają z internetu tmobile. Duża ilość użytkowników = niskie prędkosci netu, stacje bazowe z gumy nie są.
Komentarz usunięty przez autora
A już naprawdę jestem bliski żeby im jebnac tym routerem o ścianę i rozwiązać umowę z winy tmobile.