Wpis z mikrobloga

#krakow #lte #tmobile

Mirki mam problem z netem z T-Mobile. Mam ich net mobilny z routerem Huawei B525. Używany głównie w Krk, ale sporadycznie również na wiosce - wszystko działa spoko, do czasu. Moja praca wymaga ode mnie pobierania plików po ok. 3GB w ilości ok 10 w trakcie weekendu. I teraz tak, przeważnie mam prędkość pobierania ok 2-2,5 MB/s - szału nie ma, ale pozwala mi pobrać te pliki w 20-25 minut jeden. Dla mnie to wynik zadowalający, a że podobnie działa na wiosce, gdzie z netem ogólnie jest problem, to jestem zadowolony. Natomiast w niedziele (wszystkie) i ostatnio soboty wieczorami (tak od 16) problem jest taki, że prędkość pobierania spada do ok. 200 KB/s i to już jest wartość nieakceptowalna. Jak robię speedtest, to pokazuje, że prędkość pobierania, jak i wysyłania wynosi ok. 10 MB/s, strony też ładują się bez problemu, Netflix czy Eleven też działają bez ścinek, czy jakichkolwiek problemów. Z drugiej strony, przy próbie podłączenia neta z telefonu (Play) prędkość pobierania skoczyła do ok. 1 MB/s.

Co to może być? Przeciążenie na sieci? Wina serwera, z którego pobieram (zawsze z tego samego) te pliki? Coś innego? T-Mobile twierdzi, że nie zakłada mi lejka na pobieranie, a też jest tak, że np. kolejnego dnia, w poniedziałek, wszystko działa jak należy. Tak samo w niedzielę rano po sobotnich problemach. Co mogę jeszcze sprawdzić (z pozycji laika)? Czy w ogóle mogę jeszcze coś zrobić, żeby pomóc sobie w zdiagnozowaniu tego problemu?

Z racji tego, że przemieszczam się na wioskę, to net z UPC czy czegoś innego nie bardzo wchodzi w grę. Będę mega wdzięczny za wszelkie podpowiedzi...
  • 8
@gumiorek: niestety mam to samo z tmobile. Dzwonienie na infolinie nic nie daje, bo się tylko człowiek #!$%@? jak słyszy po raz nty, czy próbował włączyć i wyłączyć. Zgłaszają to do technicznych, a po paru dniach przychodzi SMS jakby z automatu, ze już naprawione.

A już naprawdę jestem bliski żeby im jebnac tym routerem o ścianę i rozwiązać umowę z winy tmobile.
@egyptianJoe: Nie wiem co tu @Filmex pisał, bo usunął zanim zdążyłem przeczytać, natomiast co do samego T-Mobile, to dziwi mnie, że to nie jest tak, że ta prędkość nie spada jakoś stopniowo, albo różnie w różnych momentach (jak się powinno dziać - chyba - gdyby stacja była przeciążona), tylko jest tak, że mam stabilne to ok. 2 MB/s cały czas, w dni powszednie cały dzień, rano, po południu, w soboty i