Wpis z mikrobloga

@susi33: @LubieSzaszylkiZLublina:
Gówno prawda, po prostu za długo smażyłeś. Nawet z rostbefu można zrobić dobry stek a to półka niżej niż łopatka. Po pierwsze trzeba wybrać 'na oko' dobry kawałek mięsa a potem go odpowiednio usmażyć. Nie zrobi się bardziej miękki od trzymania 15 minut na patelni... Smażysz na dużym ogniu, na tyle krótko żeby dostać odpowiednie wysmażenie i dajesz mu dojrzeć kilka minut po zdjęciu patelni.
Można też przed
  • Odpowiedz
@el009: W sumie moge kupic jeszcze raz testowo łopatke #!$%@?ć mega igne na patelni zeby szybko zamknac pory i smazyc go duzo krocej i sprawdzic.
  • Odpowiedz
@el009: wolalbym medium rare, ale na razie to po prostu sukcesem bedzie jak efektem koncowym nie bedzie podeszwa jesli chodzi o konsystencje. No ale to well-done z łopatki nie zrobie wychodzi na to
  • Odpowiedz
@susi33: tutaj nie chodzi o żadną technikę no chyba że gotowałeś w oleju tego steka

niestety chodzi o samo mięso, jak nie chcesz tracic narazie za dużo kasy to pojedź do Auchana o ile go masz, tam dostaniesz antrykot albo rostbef Limousine (szukaj jak najbardziej marmurkowych bo ogólnie rasa Limousine jest chuda) i smaż na pełnej piździe tak jak pan bog przykazał.
Dodatkowo mięso wyciągnij z lodówki tak z 3-4h przed,
  • Odpowiedz
@majlo1985: szczerze? totalny random. Smakowo zawsze bylo ok, ale konsystencja różna. Raz za dlugo smazylem i wychodzil sztywny well done, raz wychodzil medium ale mieso bylo chyba zle bo duzo chrzastek a czasami wychodzilo spoko :D W kazdym razie zawsze kupowalem stejka z marketu, najczesciej z lidla.
  • Odpowiedz