Aktywne Wpisy
Caracas +480
Od jakiegoś czasu w wolnej chwili zazwyczaj w pracy wbijam się na niemiecką Wikipedię. Następne wchodzę w artykuł o jakiejś gminie / małym miasteczku, które dumnie chwali się zasłużonymi obywatelami i wklejam im zbrodniarzy wojennych, którzy żyli sobie w tym miejscu po wojnie :D
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
#pytanie #zwiazki #logikarozowychpaskow
Mirki mam pytanie bo już sam nie wiem czy to ja jestem dziwny, czy daję się zmanipulować.
Poznałem swoją obecną dziewczynę jakiś czas temu, kupiła ze swoimi znajomymi bilety na Tomorrowland jeszcze zanim się poznaliśmy, obecnie razem mieszkamy itd.
Chodzi o to, że dla mnie jej wyjazd tam jest trudny do zaakceptowania, wiem, że zaufanie itd. Ale i tak trudno mi się z tym pogodzić.
Rozmawiałem z nią o
Mirki mam pytanie bo już sam nie wiem czy to ja jestem dziwny, czy daję się zmanipulować.
Poznałem swoją obecną dziewczynę jakiś czas temu, kupiła ze swoimi znajomymi bilety na Tomorrowland jeszcze zanim się poznaliśmy, obecnie razem mieszkamy itd.
Chodzi o to, że dla mnie jej wyjazd tam jest trudny do zaakceptowania, wiem, że zaufanie itd. Ale i tak trudno mi się z tym pogodzić.
Rozmawiałem z nią o
https://www.youtube.com/watch?v=AmC9SmCBUj4
Smakowo wyszedl bardzo dobry, ale był twardy w cholere ze az miesnie szczeki bolaly przy jedzeniu. Az wstyd to podac ludzia do jedzenia.
Zle go usmazylem? ( I tak juz byl wysmazony)
Mialem zle mieso?
Inne?
#kuchnia #gotowanie #stejki #gotujzwykopem
@susi33: WAT?
Gówno prawda, po prostu za długo smażyłeś. Nawet z rostbefu można zrobić dobry stek a to półka niżej niż łopatka. Po pierwsze trzeba wybrać 'na oko' dobry kawałek mięsa a potem go odpowiednio usmażyć. Nie zrobi się bardziej miękki od trzymania 15 minut na patelni... Smażysz na dużym ogniu, na tyle krótko żeby dostać odpowiednie wysmażenie i dajesz mu dojrzeć kilka minut po zdjęciu patelni.
Można też przed
niestety chodzi o samo mięso, jak nie chcesz tracic narazie za dużo kasy to pojedź do Auchana o ile go masz, tam dostaniesz antrykot albo rostbef Limousine (szukaj jak najbardziej marmurkowych bo ogólnie rasa Limousine jest chuda) i smaż na pełnej piździe tak jak pan bog przykazał.
Dodatkowo mięso wyciągnij z lodówki tak z 3-4h przed,
tutaj masz popularne mity na temat steków, często popełnianych także w Polsce
Ja dzisiaj miałem taką samą przygodę z łopatką z Biedry. Następnym razem poszukam gdzie indziej.