No nieeeeeeeeeeee wierze w tą stronę XD Pisałem z 2h komentarz, niechcący CTRL+W i cyk, wszystko poszło się #!$%@?ć, a wyskrobałem teorię wszystkiego w znalezisku o kosmosie, więc podziękujcie programistom wykopu hamowania fizyki (heh).
Od razu mam prośbę, a raczej pomysł do @Moderacja: - przypnijcie sobie karteczkę na tablicy czy jak wy tam pracujecie: **[feature][after_tags] - gdy użytkownik wpisał cokolwiek w textarea odpowiedzi - TO ŻEBY OSTRZEGAŁO PRZED ZAMKNIĘCIEM KARTY W PRZEGLĄDARCE JAKIMŚ ZWYKŁYM CONFIRMEM np.:
Alert ze strony vipok.ru:
"CZY NA PEWNO CHCESZ WYJŚĆ, PRZECIEŻ PISAŁEŚ TEN KOMENTARZ #!$%@? 2H MORDO, SZKODA, ŻEBY SIĘ ZMARNOWAŁO PRZEZ PRZYPADKOWE WCIŚNIĘCIE CTRL+W" [DZIĘKI MORDECZKO] [E L O W A L E W I A D R O]**
(╥﹏╥)
Macie nawet gotowy kod, więc (hehe) wystarczy (hehe) wdrożyć:
let vipoxContentSaver = document.getElementsByTagName('textarea')[0].value.length; let pyrpyr = vipoxContentSaver > 0 ? confirm("Na pewno mordini chcesz zamknąć kartę? No popchnij ( ͡°͜ʖ͡°)") : false;
if (pyrpyr) { window.close(); } Dzięki, nara! Chyba jest nocna, ale wyjebonix taguje!
@prezydent_wykopu: cumplu, zgadzam się w 100%. Co prawda nie zdarza mi się pisać postów przez 2 godziny bo nie znam całego alfabetu, natomiast kilka razy moje 30 sekundowe shitposty przepadły
@Emil1803: @onmatopeja: Akurat byłem lognięty na manjaro i3, a tutaj się #!$%@? w klawisze jak #!$%@?, bo na co komu myszka w ogóle xD akurat $MOD + W zmienia layout na "stacked" ($MOD = klawisz windowsa), przez przypadek zamiast Windows wcisnąłem ctrl (czasem z altem mylę też xd). Macie pic rel tryby splitv, stacking, tabbed (można se te layouty #!$%@?ć jak się podoba xD polecam). @don_rafaello: typie, myślisz, że
więc nie uważam, że instalowanie dodatku do każdej najmniejszej pierdoły jest wyjściem
@prezydent_wykopu: a ja nie uważam, że właściciel portalu musi przewidzieć wszystkie możliwe potrzeby swoich użytkowników ¯\_(ツ)_/¯ ten nie przewidział tej konkretnej, to masz wyjście w postaci instalacji addonu, który notabene będzie przydatny nie tylko na Wykopie, ale też na innych stronach, które tego nie przewidziały. Na złość wolisz nie zainstalowac, bo "heloooł mamy 2019"?
@prezydent_wykopu: Podobna sytuacja jest jak rozpiszesz się w komentarzu na pięć stron, a potem okazuje się że nawet nie możesz dodać komentarza bo jesteś u typa na czarnej (ale dowiadujesz się o tym dopiero kiedy chcesz wysłać komentarz).
@prezydent_wykopu: skoro jesteś prezydentem wykopu, to zamiast prosić moderacje o wdrożenie pomysłu, nie mógł byś sam wydać jakiegoś dekretu, który by wymusił na nich proponowane przez ciebie zmiany?
@prezydent_wykopu: hej, a napisz im kod do zwijania komentarzy... Wchodzisz we wpis, ktory ma 342 komentarze i widac, ze pierwsze 10 ma sens, a reszta to klotnia dwoch Mirkow, chce zwinac i jechac dalej, to nie, musze scrollowac kwadrans...
Pisałem z 2h komentarz, niechcący CTRL+W i cyk, wszystko poszło się #!$%@?ć, a wyskrobałem teorię wszystkiego w znalezisku o kosmosie, więc podziękujcie programistom wykopu hamowania fizyki (heh).
Od razu mam prośbę, a raczej pomysł do @Moderacja: - przypnijcie sobie karteczkę na tablicy czy jak wy tam pracujecie:
**[feature][after_tags] - gdy użytkownik wpisał cokolwiek w textarea odpowiedzi - TO ŻEBY OSTRZEGAŁO PRZED ZAMKNIĘCIEM KARTY W PRZEGLĄDARCE JAKIMŚ ZWYKŁYM CONFIRMEM np.:
Alert ze strony vipok.ru:
"CZY NA PEWNO CHCESZ WYJŚĆ, PRZECIEŻ PISAŁEŚ TEN KOMENTARZ #!$%@? 2H MORDO, SZKODA, ŻEBY SIĘ ZMARNOWAŁO PRZEZ PRZYPADKOWE WCIŚNIĘCIE CTRL+W"
[DZIĘKI MORDECZKO] [E L O W A L E W I A D R O]**
(╥﹏╥)
Macie nawet gotowy kod, więc (hehe) wystarczy (hehe) wdrożyć:
let vipoxContentSaver = document.getElementsByTagName('textarea')[0].value.length;
let pyrpyr = vipoxContentSaver > 0 ? confirm("Na pewno mordini chcesz zamknąć kartę? No popchnij ( ͡° ͜ʖ ͡°)") : false;
if (pyrpyr) { window.close(); }
Dzięki, nara!
Chyba jest nocna, ale wyjebonix taguje!
#programowanie #javascript #wykop #moderacjacontent
@don_rafaello: typie, myślisz, że
@prezydent_wykopu: a ja nie uważam, że właściciel portalu musi przewidzieć wszystkie możliwe potrzeby swoich użytkowników ¯\_(ツ)_/¯ ten nie przewidział tej konkretnej, to masz wyjście w postaci instalacji addonu, który notabene będzie przydatny nie tylko na Wykopie, ale też na innych stronach, które tego nie przewidziały. Na złość wolisz nie zainstalowac, bo "heloooł mamy 2019"?
Podobna sytuacja jest jak rozpiszesz się w komentarzu na pięć stron, a potem okazuje się że nawet nie możesz dodać komentarza bo jesteś u typa na czarnej (ale dowiadujesz się o tym dopiero kiedy chcesz wysłać komentarz).