Aktywne Wpisy

MakaronowyStwor +92
Dziękuję Wam wykopki, że jesteście <3
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda

mrocznapszczola +20
Do Polski powoli zbliża się kryzys w zatrudnieniu. Polacy myśleli że tak jak nieruchomości tak samo i ich pensje będą rosły w nieskończoność razem ze stałym kursem euro/dolar. Szkoda tylko że niektórzy nie podumali i zapomnieli skojarzyć, że Polska jest atrakcyjna dla inwestorów głównie przez tanią siłę roboczą. Wszystkie dynamiczne Arki i Beatki w pseudo korpo biurach za niedługo będą musieli przyjąć do wiadomości, że AI w połączeniu z Hindusem jest tańsze

1. Mamy 1000 plików skladajacych sie z kolumny z 1000 wierszami
2. W jaki sposób zaimportować te wszystkie wiersze do jednego arkusza?
3. Pod warunkiem, że czas operacji nie może przekroczyć 30 sekund? :D
Komentarz usunięty przez moderatora
a) jakiego typu są pliki wejściowe, jeśli to nie jest zwykły tekst np. CSV to metodę zasugerowaną wyżej możesz sobie darować
b) co zawierają komórki
c) czy każdy plik zawiera dokładnie taką samą ilość danych
@zapomnialemjakiebylohaslo: to 1000x1000 czy 100x200? Wg mojej wiedzy najlepszą metodą będzie ADO, jak testowałem na losowych plikach 1000x1000, to wyszło koło minuty
https://www.rondebruin.nl/win/s3/win024.htm
Tam jest nawet link:
https://www.rondebruin.nl/win/winfiles/ado.zip
Moduł Example6 to praktycznie wszystko czego potrzebujesz, tylko kilka drobnych zmian - nazwa katalogu, nazwa arkusza, zakres. Jak będzie nadal za wolno, to można jeszcze kilka % wydajności uzyskać usuwając zbędne (a czyniące ten kod bardziej uniwersalnym) polecenia. Założę się, że:
15 sekund
Przy okazji po zaczytaniu mozna manipulować tymi danymi