Wpis z mikrobloga

Mam wielką prośbę. Sprawa jest dość poważna ponieważ jakiś kretyn podszywa się pod moją znajomą która niedawno zaczęła streamować gierki na twitchu.
Założył fejkowe profile na Fb / Ig / Yt / Wykopie i podszywa się pod nią używając jej zdjęcia profilowego z twitcha + na yt wrzuca wycinki ze streamów udając Elizę. Pisze obraźliwe komentarze, dodaje dziwne tytuły filmów - generalnie chce popsuć jej wizerunek. Na wykopie komentuje patostreamy, wrzuca linki do filmów z yt.
Na wykopie fałszywy profil to @masna__wichurka
Na youtube fałszywy kanał to https://www.youtube.com/channel/UCG2plMlgLa3flgK3bM4E3QA
Autentyczność powyższej wiadomości można sprawdzić na twitchu - na dole kanału jest informacją odnośnie tego iż Eliza nie posiada konta na wykopie + są podane prawdziwe linki do profili w SM (które na ten moment są w sumie puste, nic na nich nie publikowała).

Bardzo proszę o zgłaszanie profili zarówno na Wykopie i Youtube. Niestety moderacja od dwóch dni nic z tym nie robi mimo wielu zgłoszeń, sprawa jest dość pilna.

Przepraszam za randomowe tagi, zależy mi na uzyskaniu rozgłosu i dotarciu do moderacji :|

Bardzo dziękuję! :-)

#nocnazmiana #ciekawostki #muzyka #heheszki #polska #afera
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ultraknur669 Pisałem, nic z tym nie robią. Przepraszam w poście wyżej zapomniałem najważniejszego - linku do twitcha na którym można potwierdzić autentyczność tego co napisałem wyżej tj :
1) Są tam linki do realnych profili
2) Jest tam informacja iż Eliza nie miała i nie ma żadnego konta na wykopie - widzę że na ten moment ktoś zmienił zdjęcie profilowe na wykopie na inne, randomowe.
Link do twitcha i potwierdzenia autetyczności
  • Odpowiedz
@lukasz_b nie zrozumiałeś. W zgłoszeniu na yt jest wymagane podanie również prawdziwego konta - tego które podszywający rzekomo kopiuje. Ja osobiście podałem jej profil na twitchu ale to nie tak, że yt w takim razie ma jak sprawdzić jego autentyczność XD
  • Odpowiedz